Članak je dodao: Administrator | Datum objave: 25. mart, 2011
Srodne teme: Symantec
 

Nova prezentacija u okviru Symantec SMB Cluba – Symantecovim partnerima predstavljen SEP 12 i PGP.

Symantec partneri prvi se upoznali sa novim verzijama bezbednosnih rešenja ove kompanije


Na redovnoj prezentaciji za partnere u okviru SMB (Small and Medium Business) kluba, Symantec je 17. marta okupio partnere u prostorijama distributera, preduzeća Itipo iz Beograda.

Emmanuela Diacoyanni, regionalni SMB Manager, pozdravila je partnere i podsetila ih na promotivne akcije koje su u toku. Deo tih inicijativa usmeren je baš na zaposlene koji rade na prodaji Symantecovih rešenja i kao cilj imaju da ih dodatno motivišu.  

U drugom delu, Kiss Szabolcs, Symantec Security Specialist, prikazao je šta novo donosi Symantec Endpoint Protection 12.1. Objasnio je skup tehnologija koje na osnovu online baze podataka Insighta identifikuju i blokiraju napade zlonamernih programa. Symantecov Insight analizirao je anonimne uzorke instaliranog softvera sa više od 175 miliona računara korisnika da bi automatski izveo vrlo precizne bezbednosne procene za više od 2,5 milijardi jedinstvenih softverskih fajlova, što praktično znači da Insight ima ocenu za svaki softverski fajl koji postoji, bilo da je dobar ili loš. Na taj način, skeniranje i praćenje bezbednosnog stanja računara postaje još efikasnije i brže.

Sledeća prezentacija pokrivala je PGP rešenja za enkripciju. PGP je kompanij koju je Symantec kupio pre oko godinu dana. Od ovog meseca, PGP proizvodi dodati su u standardan Symantecov cenovnik. U PGP rešenja spadaju: PGP Whole Disk Encryption (enkripcija visokih performansi kompletnog hard diska), PGP Portable (enkripcija prenosnih medija za skladištenje kao što su USB uređaji, memorijske kartice i optički mediji), PGP Desktop Email (automatski enkriptuje e-mail koji stiže ili se šalje sa desktop i/ili laptop računara), itd.

Posle prezentacije, održana je lutrija. Glavnu nagradu Apple iPad osvojio je Milan Glišić iz preduzeća SBS.

Druženje je nastavljeno na ručku u restoranu Hacienda Rodizzio.  

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.