Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 17. maj, 2011
Srodne teme: Citrix
 

Citrix XenApp radionica u Itipu

Citrix XenApp radionica u Itipu


Citrix XenApp radionica u Itipu

28. aprila, u organizaciji Datateka i Itipa održana je korisnička radionica pod nazivom „Virtuelizacija aplikacija – prvi korak ka virtuelnom desktopu“. 

Na radionici bile su demonstirane funkcionalnosti Citrix XenApp rešenja. Citrix Systems je jedna od vodećih kompanija u svetu koja se bavi virtuelizacijom IT resursa, a njeno rešenje za virtuelizaciju aplikacija po zahtevu, XenApp, predstavlja jedinstveno end-to-end rešenje ove vrste na svetskom tržištu. Kao sveobuhvatno rešenje Citrix XenApp uključuje virtuelizaciju aplikacija (korišćenjem integrisanih tehnologija za striming i izolaciju aplikacija) i tehnologije virtuelizacije sesija (aplikacije se strimuju na hosting server u datacentru, XenApp povezuje korisnike s tim serverima i zatim se aplikacije kompletno izvršavaju na serveru).

Neke od istaknutih tema radionice bile su:

  • Funkcionalnosti i prednosti Citrix XenApp rešenja
  • Instalacija XenApp servera
  • Načini pristupa virtuelizovanim aplikacijama
  • „Pakovanje“ aplikacija za isporuku
  • Rad sa aplikacijama u online režimu
  • Rad sa aplikacijama u offline režimu

Tokom radionice, prisutni su dobili odgovore na pitanja oko različitih scenarija isporuke aplikacija i niz praktičnih saveta. PowerPoint aplikacija koje je korišćena, izvršavala se na udaljenom serveru koji se nalazio u Datateku. Ovom radionicom nastavljen je niz besplatnih korisničkih radionica koje se jednom mesečno odvijaju u Itipu.



  

 
Datum početka: 17. maj, 2011
Datum kraja: 17. maj, 2011
Mesto:
Cena:
Kod obuke:
Trener:
"Early Bird" registracija: 8. jul, 2020
Krajnji rok za registraciju: 8. jul, 2020
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.