Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 17. maj, 2011
Srodne teme: IronKey
 

IronKey – prezentacija najbezbednijeg upravljivog USB flash drajva

IronKey – prezentacija najbezbednijeg upravljivog USB flash drajva


IronKey važi za najbezbedniji USB flash drajv na tržištu. 19. maja 2011. u hotelu Holiday Inn, Jon Fielding iz IronKey-a prikazao je sve mogućnosti primene ovog rešenja.

Kompanija IronKey proizvela je univerzalno bezbednosno rešenja smešteno na hardverski najzaštićenijoj platformi USB flash drajva. Radi se o najbezbednjem rešenju za čuvanje i prenos podataka s vodootpornim, ojačanim kućištem. Podaci na IronKey-u uvek su zaštićeni AES 256-bit hardverskom enkripcijom, a IronKey Enterprise S200 prvi je USB flash drajv koji je sertifikovan za FIPS 140-2 Level 3 standard.

Pored IronKey Personal USB prenosnih memorija, Jon Fielding demonstrio je „uživo“ rad IronKey Enterprise serije koja omogućava administratoru centralizovano upravljanje IronKey memorijama i mogućnost da preko polisa odredi na koji način korisnici ili grupe korisnika mogu da se služe svojim IronKey-jem. Na primer, može se definisati da korisnici u preduzeću mogu da koriste samo IronKey uređaje, da ih koriste samo ako dolaze i određenih opsega IP adresa, da mogu da ih koriste samo ako imaju konekciju s IronKey serverom, itd. Ako se desi da IronKey bude izgubljen ili ukraden, podaci se mogu povratiti sa enkriptovanog bekapa na novi IronKey, a podaci na izgubljenom IronKey-u mogu se uništiti prvog sledećeg puta kada se IronKey pojavi na Internetu. IronKey sadrži Password Manager aplikaciju i bezbednu Mozillu Firefox što omogućava pretraživanje Interneta direktno sa IronKey-a uz mogućnost bezbedne sesije koja se uspostavlja preko IronKey-a.

IronKey USB flash drajvovi jedini su odobreni za korišćenje u američkom ministarstvu odbrane, NATO-u, i mnogim drugim institucijama i organizacijama u svetu, a sve češće nalaze i primenu u bankarskom sektoru. IronKey je razvio i rešenje za bezbedno obavljanje online bankarskih usluga koje se koriste iz Web browsera sa samog IronKey-a, zaštićenog od raznih zlonamernih programa koji se mogu nalaziti na host PC-ju.

Ceedo

U nastavku, predstavljeno je komplemetarno rešenje koje je IronKey napravio zajedno s kompanijom Ceedo, a radi se o upravljivom radnom okruženju na bezbednim prenosnim uređajima (IronKey) koje se priključuje na bilo koji Windows PC i omogućava zaposlenima da budu produktivni u svakom trenutku i bilo gde.  

Ceedo je platforma za virtuelizaciju i isporuku aplikacija koja stvara upravljive radne prostore za aplikacije čime se dobija skup aplikacija koje mogu da se pokreću i koriste na bilo kom Windows PC-ju bez instalacije, a zatim se tim skupom aplikacija može udaljeno upravljati. Ceedo radni prostori mogu da se nalaze na PC-ju, a mogu da se pokreću i sa bilo kog eksternog uređaja za skladištenje.

Osirium

Prezentaciju je završio Nenad Mijatović, direktor prodaje u Itipu s prikazom rešenja koje nudi Osirium.  Osirium je prvo rešenja na svetu za integrisano upravljanje bezbednošću i infrastrukturom (Unified Security & Infrastructure Management (USIM)) koje transformiše način na koji organizacije upravljaju, štite i implementiraju izmene u heterogenoj infrastrukturi koju čine proizvodi različitih proizvođača. Postavljen u središte infrastrukture organizacije, Osirium smanjuje operativne rizike, nudi jaku autentifikaciju i SSO, i omogućava korišćenje polisa čime se unapređuju performanse i usaglašenost IT servisa s postojećim regulativama. Zahvaljujući automatizaciji, poslovi sistemske administracije nad raznolikim skupom uređaja, servera i aplikacija traju znatno kraće i obavljaju se jednostavnije. Osirium kontroliše sve aktivnosti administracije sistema i obezbeđuje pregled u realnom vremenu, pomažući organizacijama da postignu i održe usaglašenost s postojećim regulativama.  

 
Datum početka: 22. maj, 2011
Datum kraja: 22. maj, 2011
Mesto:
Cena:
Kod obuke:
Trener:
"Early Bird" registracija: 31. maj, 2020
Krajnji rok za registraciju: 31. maj, 2020
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.