Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 11. oktobar, 2011
 

Predstavnici domaćih preduzeća i partneri pokazali veliko zanimanje za najnovije IT trendove

Održana Next_ITrend_2011 prezentacija u Beogradu


Razvoj u IT-u ne prestaje! Kao što je Microsoft Windows pre više od 20 godina doneo korisnicima željenu revoluciju, tako danas u svet IT-a stupa nova revolucionarna generacija rešenja i tehnologija koja treba da odgovori na današnja očekivanja.

U okviru regionalnih događaja "Next_ITrend_2011" u Beogradu su 14. oktobra 2011, u hotelu Holiday Inn, predstavljena neka od najinovativnijih rešenja današnjice, kao što je Palo Alto Networks firewall ili mrežni svič Arista. Svi predstavljeni proizvodi i rešenja imaju zajedničko to da su pokazali da su temeljne (i korisniku bitne i ujedno logične za korišćenje) inovacije moguće i u oblastima gde se mislilo da je sve već "rečeno".

Agenda je bila sledeća:

 

"Zero client" i VDI

Smanjenje bezbednosnih pretnji i jednostavnije centralizovano upravljanje radnim stanicama. Troši 3,5 W i tako donosi uštede u energiji i do 90%. Produžuje vek trajanja endpoint  uređaja. Pano Logic „zero client“ podržava sve najvažnije hipervizore i sarađuje sa njihovim upravljačkim sistemima.  

Mario Rasser, Pano Logic

 

Firewall je napunio 15 godina

Prošlo je 15 godina otkako je nastao prvi "stateful inspection" firewall. U kom smeru se razvija danas? Upoznajte najtraženiji firewall današnjice koji će vam pomoći da saznate šta se stvarno dešava na vašoj mreži.

Ides Vanneuville, Palo Alto Networks  

 

IPv6

Novi izazovi u upravljanju mreža u IPv6 svetu. Uređaji koji nudi integrisane DNS, DHCP i IP Address Management servise uz skalabilnost, centralizovano upravljanje i automatizaciju.

Jan Sindler, Infoblox

 

Cloud networking

Multigigabitni svičevi s podrškom za virtuelizaciju osnova su oblaka. Zašto je Arista Networks dobio priznanje The Best of VMworld 2011.

Mikko Kiukkanen, Arista Networks

 

Virtuelni desktop je mnogo više nego VDI

Novi Citrix XenDesktop potpuno transformiše Windows desktope i aplikacije u on-demand uslugu. Citrix XenDesktop menja način na koji biznis funkcioniše!

Milena Milojević, Datatek

 

Kako od jednog notebooka dobiti tri

Uz primenu hipervizora tipa 1 preduzeća Virtual Computer moguće je bolje iskoristiti radnu stanicu i ujedno dobiti napredan sistem za upravljanje virtuelnim radnim stanicama na strani klijenta.

Aleksandar Miljković, Itipo

 

Imation – Ironkey

IronKey važi za najbezbedniji upravljivi USB fleš drajv sa hardverskom enkripcijom. Šta novo donosi partnerstvo i preuzimanje dela koji se odnosi na bezbedno skladištenje od strane kompanije Imation.

Nenad Mijatović, Itipo

 

Bezbednosne kopije u Vmware i Citrix okruženju

Virtualizacija servera i radnih stanica menja pristup "backup-u": PHD Virtual ima odgovor. Bekapovanje virtuelnih mašina pomoću virtuelnog bekap uređaja koji se nalazi na istom hostu. Šta novo donosi verzija PHD Virtual 5.3 Backup and Replication.

Nenad Mijatović, Itipo  

 
Datum početka: 3. oktobar, 2011
Datum kraja: 3. oktobar, 2011
Mesto:
Cena:
Kod obuke:
Trener:
"Early Bird" registracija: 15. avgust, 2022
Krajnji rok za registraciju: 15. avgust, 2022
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.