Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 6. novembar, 2011
Srodne teme: Citrix : PaloAlto : Symantec
 

Informatička bezbednosna rešenja predstavljena na 2. Sajmu bezbednosti iSEC 2011

Palo Alto Networks firewall na Sajmu bezbednosti iSEC 2011


Beograd, 2-5. novembar 2011 – Na ovogodišnjem Sajmu bezbednosti objekata, infrastrukture, lica i poslovanja "ISEC 2011", učestvovalo je više od 200 kompanija iz 35 zemalja, a tokom sva četiri dana održani su i stručni prateći programi, radionice i takmičenje.

Posetioci drugog Sajma "ISEC 2011" mogli su da se upoznaju s najnovijim tehnologijama koje su u funkciji javne i privatne bezbednosti, tehnologijama za informacionu bezbednost i upravljanje podacima, tehničku i fizičku zaštitu, video nadzor gradova i saobraćajnica, kao i zaštitu i nadzor aerodroma, pograničnih zona i institucija visokog rizika.

Sajam "ISEC 2011" organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije i uz podršku strukovnih udruženja bezbednosti u Srbiji i regionu.

 

Na ovoj manifestaciji svoj štand je imalo i preduzeće Itipo. Predstavili smo proizvođače bezbednosnih rešenja koje zastupamo: Palo Alto Networks, Symantec, Citrix, IronKey, Pano Logic, itd.

Posebno interesovanje vladalo je za IronKey, najbezbedniji USB flash drajv na svetu koji nudi hardversku enkripciju podataka, bezbedno korišćenje Interneta i lozinki, i centralizovano upravljanje preko Web konzole. Na ovom rešenju standardizovale su se mnoge svetske banke i bezbednosne službe, a od ove godine IronKey prihvatili su i korisnici u Srbiji.

Sa sve širom primenom virtuelne desktop infrastrukture, „zero“ klijenti koje nudi Pano Logic postaju sve traženiji. Radi se o klijentima koji nemaju procesor, memoriju, operativni sistem, drajvere ili bilo kakve pokretne delove, i samo služe da se ulazno/izlazne jedinice (tastatura, miš, monitor, zvučnici i drugi USB uređaji) povežu sa virtuelnim Windows desktopom u data centru. Ovakav sistem nudi centralizovano upravljanje „zero“ klijenata, nisku potrošnju energije i maksimalnu bezbednost. Samim tim, ovakvo rešenje predstavlja idealan izbor za preduzeća koja uvode virtuelizaciju, na bilo kojoj poznatijoj hipervizorskoj platformi (Citrix, VMware ili Microsoft).

U četvrtak, 3.11.2011, u okviru pratećeg programa, Nenad Mijatović, direktor prodaje u Itipu, održao je prezentaciju Palo Alto Networks - nova generacija firewall uređaja u okviru Citrixove infrastrukture za isporuku aplikacija“.

Kompletan raspored svih predavanja nalazi se na strani:

http://www.zastita-bezbednost.com/index.php/sr/strucni-prateci-program

 

Štand Itipa nalazio se u grupi štandova članova radne grupe za informatičku bezbednost Udruženja E-RAZVOJ. E-Razvoj je neprofitno udruženje koje su osnovali pojedinci i preduzeća iz IT sektora, sa ciljem da doprinesu razvoju elektronskog poslovanja u Srbiji. Udruženje je organizovano u radne grupe, a na Sajmu bezbednosti predstavila se Radna grupa za informatičku bezbednost.

Pored štanda Itipa, informacije o Citrixovim rešenja za virtuelizaciju i isporuku aplikacija, mogle su da se dobiju na štandu Citrixovog partnera, preduzeća Yutro.  

Itipo je bio sponzor nagrade takmičenja održanog poslednjeg dana Sajma, iPUZZLE – CYBER SECURITY, iz oblasti pronalaženja bezbednosnih propusta na web sajtu.  

 
Datum početka: 6. novembar, 2011
Datum kraja: 6. novembar, 2011
Mesto:
Cena:
Kod obuke:
Trener:
"Early Bird" registracija: 15. avgust, 2022
Krajnji rok za registraciju: 15. avgust, 2022
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.