Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 19. decembar, 2011
Srodne teme: Citrix : Symantec
 

Na Cetovom korisničkom skupu predstavljen novi Symantec EndPoint Protection 12.1 i Citrixova rešenja za virtuelizaciju i isporuku aplikacija

Symantec i Citrix na Cetovom korisničkom danu


13. decembar 2011. – I ove godine preduzeće CET (Computer Equipment and Trade) organizovalo je skup za svoje korisnike i partnere sa kojima sarađuje. Kroz seriju prezentacija, prikazani su noviteti kod proizvođača softvera koje Cet zastupa (Microsoft, Adobe, Symantec, Citrix).

 

S obzirom da je Cet jedan od prvih Symantec partner u Srbiji, istaknuto mesto tokom skupa imala je prezentacija nove verzije ovog proizvođača pod nazivom Symantec Endpoint Protection 12.1. Zahvaljujući novoj, inovativnoj tehnologiji Insight na kojoj se sada ovo rešenje zasniva i koja prati karakteristike i rangira datoteke na osnovu raznih parametara ocenjujući da li si radi o ispravnoj datoteci ili zlonamernom programu, performanse programa su još bolje, a efikasnost veća. Funkcija SONAR ispituje programe koji se izvršavaju da bi identifikovala i zaustavila zlonamerno ponašanje čak i kada se radi o novim i do tada ne prepoznatim pretnjama. Kod pripreme ove verzije programa Endpoint Protection vodilo se računa i o zaštiti virtuelizovanih sistema i dodate su razne opcije prilagođene ovakvim okruženjima. Zahvaljujući širini tehnologija kojima štiti korisničke uređaje, bilo kroz antivirusnu zaštitu bilo dodajući enkripciju i Data Loss Prevention funkcionalnost, Symantec je rangiran kao prvi lider u poslednjem Gartnerovom izveštaju Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms.  

 

A kada je reč o virtuelizaciji, Cet je objavio da počinje da nudi i proizvode i rešenja kompanije Citrix, najpoznatijeg proizvođača u tom domenu. Citrix nudi kompletnu infrastrukturu potrebnu za virtelizaciju servera, aplikacija i desktopa uz dodatne komponente koje pomažu da isporuka tih servisa bude bezbedna i efikasna i kada se korisnici nalaze izvan korporativnih zidova.

 

Prezentaciju programa Symantec Endpoint Protection 12.1 i portfolia Citrixovih programa i rešenja za virtuelizaciju održao je Aleksandar Miljković, sertifikovani Symantec i Citrix predavač iz distributerskog preduzeća Itipo iz Beograda.

 

Na kraju prezentacije, domaćin Predrag Lazarević iz Cet-a predao je nagrade korisnicima koji su imali najveće porudžbine u prethodnih godinu dana.   

 
Datum početka: 13. decembar, 2011
Datum kraja: 13. decembar, 2011
Mesto:
Cena:
Kod obuke:
Trener:
"Early Bird" registracija: 13. decembar, 2011
Krajnji rok za registraciju: 13. decembar, 2011
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.