Članak je dodao: Neda Rosič | Datum objave: 12. jul, 2012
Srodne teme: PaloAlto
 

Održana je i druga ultimativna probna vožnja Palo Alto Networkd firewalla

Druga Palo Alto Networks ultimativna probna vožnja


S obzirom na veliko interesovanje domaćih IT profesionalaca da se upoznaju sa novim konceptima koje donose firewall uređaji nove generacije, pripremili smo još jednu praktičnu radionicu iz serije "Ultimativna probna vožnja Palo Alto Networks firewall-a". Radionica je održana 12. jula 2012. u Itipu, a polaznici su imali prilike da i praktično isprobaju i steknu iskustvo sa ovim firewall-om.

   
Wojciech Golebiowski, iz kompanije Palo Alto Networks, prvo je kroz niz slajdova upoznao prisutne sa osnovnim konceptima i tehnologijom koja se krije iza firewall-a koji je u najnovijem Gartnerovom Magic Quadrant izveštaju zauzeo istaknuto mesto u liderskom kvadrantu. Zatim, polaznici su preko Interneta pristupili interfejsu probnih PA-200 uređaja i, tokom dana, obavili različite procedure i analize.
   
Prva vežba, na primer, sastojala se u uspostavljanje kontrole nad društvenim mrežama koje se sve više koriste i u poslovne svrhe, pa nije jednostavno odrediti ko, koliko i šta od tih aplikacija može da koristi. 
Zatim, na red su došli kontrola webmaila i SSL dekripcija, kontrola aplikacija koje se koriste za izbegavanja detekcije korišćenja (Ultrasurf, Tor i P2P aplikacije), otkrivanje i zaštita od savremenih pretnji, korišćenje URL filtriranja i dobijanje i analiza izveštaja.          
   
Na ovoj besplatnoj tehničkoj radionici, polaznici su konfigurisali bezbednosne politike da bi vratili vidljivost i kontrolu nad aplikacijama, korisnicima i sadržajem koji prelazi mrežu. 
   
    
NA KRAJU OVE RADIONICE POLAZNICI SU DOBILI:
• Ustanovljene politike za korišćenje aplikacija, zasnovane na korisnicima i grupama
• Naučeno kako da dozvole korišćenje samo nekih od funkcija aplikacija, istovremeno braneći ostale
• Konfigurisane politike koje dešifruju, ispituju i dopuštaju SSL
  
I ovoga puta, najsrećniji polaznici dobili su vredne nagrade: obuku u NAVAK centru za bezbednu vožnju i jedan Palo Alto Networks PAN 200 firewall.
          
   
Većina polaznika ove radionice odlučila je da nastavi sa besplatnim testiranjem Palo Alto Networks firewalla u svom okruženju, uz pomoć nekog od sertifikovanih partnera.
 

 

   

 
Datum početka: 12. jul, 2012
Datum kraja: 12. jul, 2012
Mesto: ITIPO d.o.o., Milutina Milankovića 11a, 11070 Novi Beograd
Cena: Besplatno
Kod obuke: PAN UTD
Trener: TBD
"Early Bird" registracija: 29. jun, 2012
Krajnji rok za registraciju: 9. jul, 2012
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.