Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 28. maj, 2013
 

Posle dužeg vremena, Brocade predstavlja svoja najzanimljivija rešenja na prezentaciji u Beogradu

Brocade u Beogradu


Brocade je vodeća kompanija na polju mrežnih proizvoda i rešenja. Njihova oprema nalazi se u data centrima još od 1997. godine kada su predstavili prvi SAN/Fibre Channel svič. Od tada do danas Brocade je zadržao svoju vodeću poziciju – i najveći broj korisnika u velikim preduzećima i organizacijama u svetu, pa i u Srbiji, koristi Brocade opremu za spajanje servera i diskova, gde se traži najveća pouzdanost i brzina. Poslednji Gartnerov izveštaj iz februara 2013. stavlja Brocade u sam vrh SAN i Ethernet opreme za data centre, ispred brojnih poznatih imena.

 

U sklopu aktivnosti formiranja mreže distributera i partnera u jugoistočnoj Evropi, kompanija Brocade i Itipo organizovali su 27. maja, u hotelu Hoiday Inn, Brocade Data Center Networking događaj. Pored predstavljanja proizvoda i rešenja, i objašnjavanja tehnologije, predstavnik Brocade-a, Emil Kacperek i praktično je prikazao automatizovano konfigurisanje i rad sa Brocade svičevima.

 

Virtual Cluster Switching (VCS) je Brocade-ov brend za ethernet svičing u data centrima. VCS omogućava stvaranje mrežne infrastrukture koja može da u sebi spoji saobraćaj između servera i skladišnih sistema preko standardizovanog  datacenter bridging-a (unapređen set ethernet protokola u smislu brzine i pouzdanosti protoka informacija, za potrebe povećanog obima razmene podataka između sistema za skladištenje podataka i servera). Rešava, takođe, “Spanning Tree Protocol (STP) problem” kroz implementaciju standardizovanog TRILL (Transparent Interconnection of Lots of Links) data plane-a u paru sa svojim sopstvenim control plane-om u formi Fabric Shortest Path First (FSPF).

 

Sa ovom novom tehnologijom, omogućeno je jednostavnije i efikasnije konfigurisanje i upravljanje svičevima i samom mrežom. Ova arhitektura smanjuje potrebu za ručnim konfigurisanjem i stvara flat mrežu gde svi nodovi direktno kominiciraju. Dobija se bolja podrška za migraciju virtuelnih mašina i konvergentne mreža. Brocade VCS Fabric tehnologija ugrađena je u Brocade VDX porodicu svičeva koji omogućavaju IT organizacijama da postave Ethernet mreže optimizovane za mreže u oblaku i ostvare veću agilnost korporativne IT infrastrukture.


Agenda:

 

13 h – Uvodna reč, Nenad Mijatović (Itipo)
13:10 h – Infrastructure Performance Management - Virtual Instruments, Žiga Cof (CHS)
13:20 h – Brocade small Intro
VCS Technology / VDX Products

14:00 – kafe pauza

14:15 – Overview IP Product Landscape
14:30 – VCS/VDX Live Demo Session
16:00  –  All Q+A

Izvlačenje nagrada (Kindle čitači)

 

VDX svičevi podržavaju hardverski LAG (Link Agregation Group) koji Brocade naziva Inter-Switch Link (ISL). Za razliku od vLAG-ova koji su implementirani u softveru (korišćenjem standardizovanog Link Aggregation and Control protokola (LACP)), ISL-ovi se implementiraju u svičing ASIC čipovima. ASIC vodi računa o balansiranju opterećenja saobraćaja na pojedinačne linkove na bazi pojedinačnih paketa. Kako Brocade kaže, rezultat toga je vrlo visoka efikasnost i skoro ravnomerna iskorišćenost linkova.

 

   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.