Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 15. april, 2014
 

Brocade u Beogradu! Prikazane prednosti Ethernet fabric implementacije


Brocade je jedan od prvih ponuđača na Ethernet fabric tržištu. Svoj prvi proizvod koji je podržavao ovu tehnologiju, isporučio je 2010. godine, znatno pre drugih proizvođača. Brocade, kao proizvođač koji se isključivo bavi mrežama za prenos podataka i mrežama unutar skladišnih sistema, ima dominantu ulogu u tim oblastima unutar data centara. Brocade-ov Ethernet fabric, nazvan VCS, predstavlja dobro osmišljenu ponudu za virtuelizovane data centre. Odgovarajuća VDX porodica svičeva podržava 1GbE, 10GbE i 40GbE mogućnosti sa skorom podrškom za 100GbE (proleće 2014). Više od 1500 vodećih kompanija u svetu koristi Brocade VCS tehnologiju.

 

Na Brocade “Live” događaju, 15. aprila, u hotelu Holiday-Inn u Beogradu, i korisnici u Srbiji imali su priliku da se upoznaju sa ovim rešenjem i da na licu mesta vide kako se konfigurišu i koriste Brocade VDX Ethernet fabric svičevi. Prezentatori su bili predstavnici kompanije Brocade. 

 

Agenda:

12:30       registracija učesnika
1:00 pm   Intro CHS/Itipo/Brocade
1:15 pm   Story vision VDX Ethernet Fabric (ETF)
2:00 pm   architecture ETF
2:30 pm   pauza za kafu
2:45 pm   “Live Demo” ETF - “use cases”
3:45 pm   Q+A

 

“Live Demo” podrazumeva sledeće operacije:

1)  Set up a new Ethernet Fabric in a minute
     - preconfiguration steps on a switch
     - set Rbridge & VCS Domain id's
     - fabric ports (ISL) & trunk configuration - no!
     - edge ports - depends

2)  Dynamic fabric scalability
     - auto ISL & trunks formation

3)  Edge port configuration (static/AMPP/vCentar)
     - AMPP (Port Profiles)

4)  Fast convergence time - ISL & topology change
     - real test for both

5)  Load Balancing  Layer 1 – Layer 3
     - L1 frame-by-frame test

6)  Operabilty to other networks
     - Spanning Tree or ELP (Edge Loop Protection) - discussion
     - Etherchannel/LACP/Static - LACP demo
     - Routing - discussion

7)  SDN, Fabric Virtualization - discussion  

 

Brocade se fokusira na kreiranje funkcionalnosti i pogodnosti, za korisnike, koje se tiču automatizacije i logički centralizovanog upravljanja direktno iz samog VCS fabric-a.

 

Funkcije automatskog otkrivanja unutar samog fabrica-a bile su oduvek ključna snaga VCS-a, što je činilo da obezbeđivanje komponenti fizičkih mreža i, otkrivanje i rešavanje problema, bude lakši posao. Sada, ova tehnologija uključuje bogati skup inteligentnog softvera za upravljanjem celim sistemom koji je svestan prisustva virtuelnih mašina i podržava različite hipervizorske platforme za konfigurisanje politika dinamičkih mreža. VCS fabric nudi takođe API funkcije i integraciju s alatima za orkestraciju spoljašnjih oblaka, uključujući OpenStack, kao i drugim mrežnim servisima i upravljačkim platformama ostalih proizvođača. Veliki trud je uložen u obezbeđivanju interoperativnosti između LAN-a i SAN-a data centra; sa svojom snažnom pozicijom vodećeg ponuđača Fibre Channel-a, Brocade razume zahteve saobraćaja unutar skladišnih sistema i nudi AutoQoS podršku za IP storage da bi obezbedio predvidljive performanse.

 

 

Za sve dodatne informacije o Brocade IP svičevima, obratite nam se na office@itipo.net

   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.