Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 25. januar, 2012
 

Palo Alto Networks firewall upravo je postavljen na lidersku poziciju u Gartnerovom Magičnom kvadrantu. Šta je još novo saznali smo 24.01.2012 na prezentaciji u Zagrebu

Uživo o najtraženijem firewallu na tržištu


Zagreb, 24.01.2012 – Na prezentaciji u Zagrebu, Palo Alto Networks predstavio je korisnicima i svojim partnerima iz regije novitete koji se ogledaju pre svega u pojavi novog modela firewalla PA-200, zatim nove verzije operativnog sistema PAN-OS ver. 4.1 i novog WildFire sistema koji omogućava proveru sumnjivih datoteka i otkrivanje zlonamernih programa koji još uvek nisu identifikovani na globalnoj mreži.

Novi PA-200 sada predstavlja početni model ponude Palo Alto Networks firewalla i namenjen je manjim preduzećima i filijalama. Zasnovan je na istoj hardverskoj arhitekturi i ima sve osnovne karakteristike kao viši modeli, uključujući tehnologije App-ID (identifikacija aplikacija), User-ID (identifikacija korisnika) i Content-ID (analiza sadržaja). Podržani protok firewalla je 100 Mbps, a protok IPsec VPN-a 50 Mbps.     

Istovremeno sa novim modelom, Palo Alto Networks izdao je i novu verziju OS-a, PAN-OS 4.1, koji donosi funkciju WildFire. Ovaj sistem identifikuje i analizira nepoznate pretnje tako što ih izvršava u virtuelnom zatvorenom okruženju i prati da li će doći do negativnih posledica. Podnošenje sumnjivih datoteka analitičkom mehanizmu, koji Palo Alto Networks drži u svom oblaku, može se obavljati ručno ili automatizovano. Ako se uzorak identifikuje kao štetni program, prosleđuje se generatoru potpisa koji automatski generiše potpis, testira ga i vraća na uređaj korisnika kroz redovna dnevna ažuriranja.

Sadašnji korisnici mogu besplatno da aktiviraju WildFire sistem pod uslovom da su prešli na novu verziju operativnog sistema.

Na prezentaciji, objašnjen je i najnoviji Gartnerov izveštaj po kome je Palo Alto Networks u kvadrantu Lidera Magičnog kvadranta, sa najboljom pozicijom kada se gleda vizija.

 

Glavni predavač bio je Ides Vanneuville - Palo Alto Networks Senior Director, System Engineering, EMEA. Prisutne je pozdravio i Petar Brgan iz Itipa koji je ujedno predstavio zanimljiva mrežna rešenja kompanije Vyatta.

 

Palo Alto Networks firewalli nove generacije omogućavaju vidljivost i kontrolu, putem politika, nad aplikacijama, korisnicima i sadržajem. Sa ovom tehnologijom, IT odeljenja u okviru preduzeća mogu tačno da identifikuju i kontrolišu aplikacije, i skeniraju sadržaj, da bi zaustavili poznate i nepoznate pretnje i sprečili oticanje podataka – sve sa jednim mrežnim uređajem. Smanjujući broj bezbednosnih uređaja u svojim mrežama, preduzeća mogu da smanje i kapitalne i operativne troškove.  

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.