Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 4. mart, 2012
Srodne teme: Citrix :
 

Predstavnici Microsofta i Citrixa održali obuku za zajedničke partnere prikazavši kako u praksi rade XenDesktop, XenApp i App-V

Citrix i Microsoft zajednička obuka za partnere


Beograd, 28. februar 2012 - Citrix i Microsoft već 20 godina uspešno sarađuju na polju rešenja za virtuelizaciju aplikacija, servera i desktopa. Njihova rešenja koristi preko 225 hiljada preduzeća, instalirana su na preko milion servera, a ukupan broj korisnika je preko 100 miliona.

 

Na obuci za zajedničke partnere, predstavnici Citrixa i Microsofta objasnili su komponente rešenja za različite tipove i scenarije virtuelizacije koje nude ova dva proizvođača. Tokom prvog dela obuke, Aleksandar Miljković iz Itipa (Citrix distributer) predstavio je Citrix XenDesktop, napredno rešenje za virtuelizaciju desktopa. Zahvaljujući karakteristikama kao što su FlexCast (tehnologija za isporuku virtuelnih desktopa različitim grupama korisnika po različitim scenarijima, zadovoljajući potrebe kao što su performanse, bezbednost i fleksibilnost), HDX (skup tehnologija za optimizaciju isporuke i dobijanje visokog korisničkog iskustva), podržavanju svih najvažnijih hipervizora, održavanju i isporuci sa jedinstvene kopije, Citrix XenDesktop je najbolji proizvod na tržištu za isporuku virtuelnih desktopa.

 

Nakon toga, Nenad Mijatović, direktor prodaje u Itipu, održao je predavanje o mogućnostima partnerstva i ulasku u zvanični kanal prodaje zajedničkih rešenja kao i pogodnostima koje partner dobija sertifikacijom (polaganjem određenih prodajnih i tehničkih ispita).

 

U drugom delu prezentacije, Aleksandar Popović (Microsoft Virtual Technology Solution Professional)) iz Datateka, predstavio je rešenja za virtuelizaciju i centralizovanu isporuku aplikacija, Citrix XenApp i Microsoft App-V, prikazavši kako se ova dva rešenja dopunjuju i efikasno rade u praksi.   

 

Komponente zajedničkih rešenja sa strane Microsofta su: RDS i MDOP (Microsoft Desktop Optimization Pack) za OS, App-V za fizičke i virtuelne desktope, System Centar za upravljanje hostovanim desktopima i serverima, i Hyper-V kao hipervizor za infrastrukturu virtuelnih desktopa. Sa strane Citrixa, tu je sveobuhvatno rešenje za isporuku virtuelnih desktopa XenDesktop, zatim XenApp za virtuelizaciju i isporuku aplikacija, kao i dodatne komponente koje unapređuju korisničko iskustvo, pogotovo ako se aplikacija ili desktopi isporučuju preko WAN-a (Branch Repeater, NetScaler, Access Gateway). 

 

I na našem tržištu, glavna snaga kod implementacije IT rešenja su obučeni i sertifikovani partneri. Posle ove obuke, zaključak je da su zajednički Citrix i Microsoft partneri i kod nas spremni za izvođenje i najkompleksnijih VDI projekata.

 

 

   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.