Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 1. april, 2012
Srodne teme: PaloAlto
 

Firewall sledeće generacije predstavlja najbolju zaštitu od savremenih, ciljanih pretnji

Itipo na konferenciji udruženja E-Razvoj predstavio Palo Alto Networks firewall


Na velikoj IT konferenciji koja je za temu imala "Perspektivu daljeg razvoja Republike Srbije, kroz uspešne primere upotrebe informacionih tehnologija", pred oko 300 učesnika, Itipo je održao prezentaciju pod naslovom Savremene pretnje zahtevaju bezbednosne alate nove generacije.

 

Tokom prezentacije, navedeno je da se firewall nalazi na strateškom bezbednosnom mestu, i da današnji firewall uređaji moraju da imaju uvid u celokupan sabraćaj koji propuštaju. Nije dovoljno da se identifikuju i koriste samo portovi i protokoli, jer današnje Web 2.0 aplikacije koriste razne tehnike zaobilaženja uobičajenih portova ili prikrivanja unutar drugih aplikacija ili SSL-a, već se strategija mora zasnivati na prepoznavanju svih aplikacija i povezivanju aplikacija sa konkretnim korisnicima i grupama korisnika. Takođe, bitno je imati pravu informaciju o mogućim pretnjama i rizicima koje aplikacije mogu da sadrže. Palo Alto Networks odgovara u potpunosti na takve bezbednosne zahteve, koji su i ujedno zahtevi koje je Gartner postavio kao karakteristike "firewalla sledeće generacije".

 

Palo Alto Networks uključuje i inovativne tehnologije i mehanizme za otkrivanje savremenih ciljanih pretnji i zlonamernih programa čak i onda kada još ne postoje potpisi pomoću kojih bi se ti rizici identifikovali. "WildFire" šalje sumnjive datoteke u virtuelno okruženje u "oblaku" gde se ispituje moguće štetno dejstvo tih datoteka, generišu odgovarajući potpisi koji se vraćaju na uređaje, i na taj način se brzo reaguje i sprečava dejstvo najnovijih pretnji.

 

Izveštaj sa konferencije možete pronaći ovde:

http://www.erazvoj.com/konferencija/erazvoj2012/index.html

 

Agendu cele konferencije i prezentaciju "Savremene pretnje zahtevaju bezbednosne alate nove generacije" možete pronaći ovde:

http://www.erazvoj.com/konferencija/erazvoj2012/index-program.html

   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.