Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 8. jun, 2012
Srodne teme: PaloAlto
 

Iskusite ultimativnu probnu vožnju firewallom nove generacije

Palo Alto Networks - ultimativna probna vožnja


Na radionici "Ultimativna probna vožnja Palo Alto Networks firewall-a", koja je održana 8. juna 2012. u Itipu, polaznici su imali prilike da i praktično isprobaju i steknu iskustvo sa ovim firewall-om nove generacije.
   
Michael Pawloski, Palo Alto Networks EMEA trener, prvo je kroz niz slajdova upoznao prisutne sa osnovnim konceptima i tehnologijom koja se krije iza firewall-a koji je u najnovijem Gartnerovom Magic Quadrant izveštaju zauzeo istaknuto mesto u liderskom kvadrantu. Zatim, polaznici su preko Interneta pristupili interfejsu probnih PA-200 uređaja i, tokom dana, obavili različite procedure i analize.
   
Prva vežba, na primer, sastojala se u uspostavljanje kontrole nad društvenim mrežama koje se sve više koriste i u poslovne svrhe, pa nije jednostavno odrediti ko, koliko i šta od tih aplikacija može da koristi. 
Zatim, na red su došli kontrola webmaila i SSL dekripcija, kontrola aplikacija koje se koriste za izbegavanja detekcije korišćenja (Ultrasurf, Tor i P2P aplikacije), otkrivanje i zaštita od savremenih pretnji, korišćenje URL filtriranja i dobijanje i analiza izveštaja.          
   
Na ovoj besplatnoj tehničkoj radionici, polaznici su konfigurisali bezbednosne politike da bi vratili vidljivost i kontrolu nad aplikacijama, korisnicima i sadržajem koji prelazi mrežu. 
   
    
NA KRAJU OVE RADIONICE POLAZNICI SU DOBILI:
Ustanovljene politike za korišćenje aplikacija, zasnovane na korisnicima i grupama
Naučeno kako da dozvole korišćenje samo nekih od funkcija aplikacija, istovremeno braneći ostale
Konfigurisane politike koje dešifruju, ispituju i dopuštaju SSL
  
Većina polaznika ove radionice odlučila je da nastavi sa besplatnim testiranjem Palo Alto Networks firewalla u svom okruženju, uz pomoć nekog od sertifikovanih partnera za koje je takođe organizovana besplatna jednodnevna obuka prethodnog dana.
     

 
Datum početka: 8. jun, 2012
Datum kraja: 8. jun, 2012
Mesto: Itipo, Milutina Milankovića 11a, Novi Beograd
Cena: besplatno
Kod obuke:
Trener: Michael Pawloski, Senior Education Engineer, Palo Alto Networksa.
"Early Bird" registracija: 1. jun, 2012
Krajnji rok za registraciju: 1. jun, 2012
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.