Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 26. januar, 2013
 

Zahvaljujući svojim jedinstvenim i bogatim mrežnim funkcijama Palo Alto Networks firewall predstavlja idealnu zamenu za Microsoft TMG

Sa TMG-a na Palo Alto Networks


U septembru prošle godine Microsoft je objavio da prestaje sa razvojem Forefront Threat Management Gateway-a 2010 (TMG), a od 1. decembra 2012. ovaj proizvod više se ne nalazi u cenovnicima. Iako će Microsoft nuditi podršku za TMG još nekoliko godina, već sada korisnici razmišljaju i testiraju rešenja s kojima nameravaju da zamene funkcije TMG-a.

 

Palo Alto Networks firewall nudi mnoge od funkcija koje je obavljao TMG, a uz to, radi se o jednom od najkvalitetnijih i najtraženijih enterprise firewall uređaja sledeće generacije. U zadnjem Gartnerovom Magic Quadrant izveštaju, Palo Alto Networks nalazi se u liderskom kvadrantu.

 

S obzirom na sve veće interesovanje o mogućnostima Palo Alto Networks firewall uređaja i načinu na koji ovo rešenje može da zameni Microsoft TMG, u ponedeljak, 21.1.2013 na prezentaciji "Sa TMG-a na Palo Alto Networks" obrađena je ova tema i razmotreno kako da ovo inovativno rešenje, zasnovano na novim konceptima, bude uspešna alternativa Microsoft TMG-u.

 

Na prezentaciji su bili prisutni predstavnici najvećih domaćih sistem integratora i neki od namenski pozvanih korisnika koji već testiraju ovo rešenje.   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.