Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 2. april, 2013
 

Cisco PIX i Coraid potvrda su da uvek treba pratiti nove tehnologije

Šta je zajedničko Cisco PIX-u i sistemu za skladištenje Coraid?


1995. godine, kada je bio predstavljen, Cisco PIX je postavio novi standard bezbednosti i funkcionalnosti među firewall uređajima. Mnogobrojna preduzeća i stručnjaci na području računarske bezbednosti zatim su odlučili da koriste Cisco PIX firewall-e jer su se isticali mnogim dobrim mogućnostima. PIX firewall-i bili su u upotrebi vrlo dugo. Možda nije poznato, ali PIX je razvila grupa stručnjaka pod vođstvom Brantleya Coyla – vlasnika brojnih patenata na području internet tehnologija.

 

Nakon uspešnog razvoja PIX-a, Brantley Coyle nije mirovao i usmerio se i na razvoj protokola za prenos podataka.  Ustanovio je da protokoli kao što su Fibre Channel/FC ili iSCSI, koji se upotrebljavaju za prenos podataka među diskovima i serverima imaju različite nedostatke koji utiču na mogućnosti sistema za skladištenje podataka.

 

Rezultat tih istraživanja i testiranja kroz nekoliko godina bio je novi protokol AoE (ATA over Ethernet) namenjen upravo povezivanju sistema za skladištenje podataka i servera.

 

Prednosti "ATA over Ethernet" protokola i distribuiranih operativnih sistema za skladištenje, zajedno je sa Brantleyem Coylom, upotrebilo preduzeće CORAID.  Rezultat je sistem za skladištenje SRX, pouzdano, snažno i brzo rešenje po vrlo pristupačnoj cijeni.

 

Coraid SRX je brzo dostigao priznanja velikih korisnika poput Sony Media ili NASA-e. Posebno se ističe kod:

-          Virtualiziranih servera

-          Pohranjivanja velikih količina podataka – Big Data, data warehousing/business intelligence, medijski sadržaji

 

Šta je onda zajedničko za CORAID i Cisco Pix?  Oba dokazuju da napredna i pouzdana tehnologija nastaje u laboratorijima vrhunskih stručnjaka koji ne miruju i donose korisnicima prednosti i uštede.

 

Da li je vaš IT verovao u bezbednost koju je pružao PIX?

 

Ako je odgovor "da", to bi trebalo da bude dovoljan razlog da saznate šta CORAID može da uradi za pohranu vaših podataka.

 

Javite nam se i saznajte više informacija o sistemu za skladištenje podataka Coraid i pogledajte ili isprobajte sistem uživo na našem demo okruženju. Kontakt e-mail:   office@itipo.net

 

P.S.

PIX dokazuje da se razvojna prednost ne zadržava večno ako razvoj nije konstantan. Zato su danas u prednosti firewall uređaji nove generacije PaloAlto Networks, koji uspešno zamenjuju tehnologiju iz devedesetih godina.

 

*Detalji o ovom protokolu nalaze se na adresi  http://en.wikipedia.org/wiki/ATA_over_Ethernet  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.