Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 5. novembar, 2013
 

Zahvaljujući jedinstvenom protokolu ATA over Ethernet, jednostavnoj implementaciji, performansama i velikim mogućnostima proširenja, rešenje koje Coraid nudi može da se shvati i kao "Storage demistified"

Coraid storage predstavljen na konferenciji Smart eGovernment


Preduzeće Itipo učestvuje na konferenciji Smart E Government od 2007. godine. Konferencija je usmerena prema državnom sektoru i tokom 2 dana IT preduzeća predstavljaju svoja rešenja namenjena ministarstvima, državnoj upravi, državnim agencijama, i drugim ustanovama. Takođe, ovu konferenciju posećuju i svi ostali koji žele da čuju šta je to novo u IT sektoru.

 

Slično kao i na ovogodišnjem Infofestu, Itipo je na ovoj manifestaciji predstavilo rešenja kompanije Coraid poznate po svom jedinstvenom Ethernet SAN sistemu za skladištenje. Prezentacija je nosila naziv "Storage challanges in a years to come", i održao ju je Marko Sluga iz grupacije CHS-Itipo.

 

Coraid-ov ATA over Ethernet (AoE) protokol prezentuje serverima diskove storage-a preko standardne Ethernet mreže koristeći lejer 2 konektivnost – to ovaj sistem za skladištenje čini jednostavnijim za konfigurisanje, daje mu bolje performanse i, naravno, ukupno nižu cenu od iSCSI-ja i Fibre Chanell-a.

 

Osnivač Coraida, Brantley Coile, koji je prethodno izmislio Cisco PIX firewall i Cisco LocalDirector, razvio je AoE storage protokol 2000, a 2003. godine prepustio ga je open-source zajednici.

 

AoE predstavlja jednostavan način da se diskovi „izvade“ iz servera i stave na Ethernet storage mrežu. Sa AoE protokolom, zahtevi za čitanje/upis na disk stavljaju se direktno u Ethernet frejmove/pakete. AoE paketima nije potreban TCP/IP, i samim tim jednostavnije se obrađuju. AoE uključen je u kernel Linux operativnog sistema od 2005.

 

EtherDrive storage-u može da pristupi i da ih deli svaki server/host računar koji je povezan na mrežu. Serveri otkrivaju i mauntuju EtherDrive LUN-ove koristeći jeftine Host Bus adaptere i softverske drajvere. HBA drajver prikazuje EtherDrive LUN operativom sistemu hosta kao lokalni SCSI disk drajv. Sa Coraid-ovim HB adapterima, ne treba praviti strategiju za multipathing jer se sve putanje do storage-a koriste se konkurentno.

 

Projektovana od početka za velike količine podataka, virtuelizaciju i arhitekture oblaka, Coraid rešenja koristi više od 1.700 preduzeća širom sveta.

 

Pozivamo vas da testirate Coraid storage uz pomoć nekog od sertifikovanih partnera. Više informacija na office@itipo.net  

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.