Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 20. februar, 2015
 

OpenStack, platfoma za pravljenje oblaka koja postaje sve popularnija uz podršku zajednice programera i korisnika, može da bude vaša dobra investicija u budućnost. Ova obuka pokriva osnove uvođenja, administracije i rešavanja problema OpenStack oblaka

Obuka za OpenStack - 13-15. maj 2015.


OpenStack™ se izborio za mesto vodeće Infrastrukture kao Servisa (IaaS - Infrastructure as a Service), platforme na kojoj su napravljene stotine oblaka širom sveta u rasponu od manjih privatnih oblaka do velikih javnih oblaka. Kako kompanije i institucije širom uviđaju vrednost OpenStack-a za njihovu strategiju oblaka, sada je vreme za IT profesionalce da prošire svoje znanje iz operativnih sistema i virtuelizacije na platformu oblaka.  


OpenStack, sa brzinom kojom se usvaja i velikom zajednicom programera i korisnika, može da bude najbolja opcija za budući profesionalni uspeh.


Bez obzira na to koliko je OpenStack softver moćan, kao profesionalci znamo iz prve ruke da je potrebno mnogo više od softvera samog da se oblak ispravno projektuje, uvede i administrira, pogotovo za veće sisteme. qSTC nudi praktične kurseve za OpenStack programere i administratore. Ovaj početni kurs pokriva osnove postavljanja, administriranja i rešavanja problema kod OpenStack oblaka, uz realne situacije u laboratorijskom okruženju učionice.

 

Obuka OpenStack Fundamentals

Obuka koju nudi qSTC je trodnevni kurs OpenStack Cloud Fundamentals. Približno dva dana kursa fokusiraće se na OpenStack Compute (Nova) i Image Service (Glance), a približno jedan dan na OpenStack Object Storage (Swift).


S obzirom da se na časovima rade i praktične vežbe koje simuliraju realne situacije u laboratorijskom okruženju, broj polaznika ograničen je na 10. Obično, jedan instruktor vodi kurs, a njegov pomoćnik je na raspolaganju za pomoć pojedincima.

 

Planirani termin obuke je 13-15. maj 2014.

Obuka se održava u prostorijama na Novom Beogradu. Predavanje je na srpskom jeziku.

Kurs traje 3 dana. Krajnji rok za registraciju je 30. april 2014.

 

U vezi cene i ostalih informacija, molimo Vas da nam se obratite na 011 260 78 75 ili mailom na office@itipo.net  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.