Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 23. oktobar, 2011
Srodne teme: PaloAlto : PCI
 

Predstavnici banaka imali priliku da provere da li idu u korak sa PCI DSS stanrdom

PCI DSS obuka u Itipu


PCI DSS standard za bezbednost podataka u industriji platnih kartica (Payment Card Industry Data Security Standard) razvijen je od strane najpoznatijih imena uključujući American Express, MasterCard, Discover i Visa. Sastoji se od skupa politika i procedura čija je namena da se unapredi bezbednost i zaštite podaci vlasnika platnih kartica.

 

Na ovom treningu, predstavljena su načela PCI DSS standarda i strategije različitih studija slučaja koje će pomoći da usaglašavanje sa standardom bude efektno, efikasno, izvodivo i održivo. Na sesijama raspravljalo se o pitanjima kao što su „zašto je usaglašavanje potrebno“, „ko sve mora da bude usaglašen“, „šta je potrebno uraditi“ i „koliko je potrebno uraditi“.

 

Predavač Daniel Blander, konsultant za PCI DSS od 2006. godine, sa iskustvom primene ovog standarda u različitim industrijama kao što su bankarstvo i finansije, zdravstvo, maloprodaja, proizvodnja, avio industrija, usluge i zabava, u dva dana trajanja obuke, pokrio je sledeće teme:

 

- Radni okvir usaglašavanja sa standardom za bezbednost podataka u industriji platnih kartica (PCI DSS)
- Zaštita podataka sa platnih kartica – tehnike za PCI-DSS
- Skladištenje i prenos podataka platnih kartica – tehnike za PCI-DSS
- Bezbedno razvijanje sistema za PCI-DSS
- Standardi konfiguracija i kontrola izmena za PCI-DSS
- Kontrole pristupa korisnika za PCI-DSS
- Kontrole pristupa mreži za PCI-DSS
- Kako implementirati svest o bezbednosti za PCI-DSS
- Testiranje i upravljanje ranjivostima, provera upada
- Nadgledavanje mreže i sistema  
- Odziv na incidente
- Fizička bezbednost okruženja u kome se čuvaju podaci platnih kartica
- Zaštita od virusa i zlonamernog softvera
- Enkripcija i upravljanje ključevima u specifičnim okruženjima

 

Na kraju treninga, polaznicima su bila predstavljena i rešenja koja Itipo ima u svojoj ponudi, a koja mogu da pomognu kod ispunjavanja PCI DSS zahteva. Tako na primer, Palo Alto Networks firewall nove generacije može da pomogne kod segmentacije mreže i tako skrati vreme kod provere usaglašenosti pristupnih tačaka podacima platnih kartica. S obzirom da se rad ovog firewalla zasniva na identifikaciji aplikacija i korisnika, moguće je odrediti da samo određene grupe korisnika, koristeći samo definisane aplikacije, mogu da pristupe tim podacima. Još neke proizvode interesantne u sferi PCI DSS-a, imaju IronKey, Infoblox, Symantec, Citrix, itd.

 

Zadovoljni polaznici konstatovali su da su ovakve obuke neophodne jer se i pravila i primene ovog standarda stalno unapređuju u skladu sa napretkom tehnologije i događanjima u praksi i realnom životu.  

 
Datum početka: 23. oktobar, 2011
Datum kraja: 23. oktobar, 2011
Mesto:
Cena:
Kod obuke:
Trener:
"Early Bird" registracija: 15. maj, 2021
Krajnji rok za registraciju: 15. maj, 2021
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.