Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 11. decembar, 2011
Srodne teme: Citrix : PHD Virtual
 

Ovogodišnji niz besplatnih Citrix radionica u Itipu završen sa dve prezentacije Citrix XenServera

Na radionicama u Itipu polaznici isprobali funkcije XenServera


Tokom novembra, nastavili smo sa organizovanjem celodnevnih radionica na kojima su polaznici iz domaćih preduzeća i praktično mogli da se upoznaju sa određenim Citrixovim proizvodima i da kroz vežbe prođu kroz procedure instaliranja, podešavanja, administracije i korišćenja.

 

Ovog puta na red je došao Citrix XenServer 6.0. Prva radionica održana je 21. novembra, a zbog velikog interesovanja, radionica je ponovljena 28. novembra. Kao i do sada, predavači su bili predstavnici preduzeća Datatek (Citrix Gold Solution Advisor), Itipa (Citrix distributer) i HP-a, poznate američke kompanije koja je Citrixov strateški partner. Glavni predavač Citrix XenServer radionice bio je Ivan Polenak iz Datateka.

 

Na radionici su bile navedene i predstavljene funkcionalnosti Citrix XenServer rešenja. Citrix Systems je jedna od vodećih kompanija u svetu koja se bavi virtuelizacijom IT resursa, a njeno rešenje za virtuelizaciju servera XenServer u poslednjih godina beleži značajan rast u pogledu broja korisnika s obzirom na sve prednosti koje sa sobom nosi.

 

Citrix XenServer je potpuna, upravljiva platforma za virtuelizaciju servera i zasniva se na moćnom Xen hipervizoru. Xen tehnologija je uveliko prepoznata kao najbrži i najbezbedniji softver za virtelizaciju na tržištu. XenServer je projektovan za efikasno upravljanje Windows® and Linux® virtuelnim serverima i isporučuje ekonomičnu konsolidaciju i kontinuitet poslovanja. Po Gartnerovoj analizi od ove godine (Magic Quadrant for x86 Server Virtualization Infrastructure, June 2011), Citrix XenServer nalazi se u liderskom kvadrantu.

 

Teme koje su pokrivene:

  • Instalacija  XenServer-a 
  • Aktiviranje licence
  • Kreiranje XenServer pool-a
  • Kreiranje storage repository-ja
  • HP storage kao podrška za XenServer
  • Podešavanje opcije High Availability
  • Instalacija vSwitch-a
  • Dodavanje XenServera u Active Directory
  • XenServer Web Self Service
  • Backup

 

Na početku prezentacije, predstavljen je program za bekap i replikaciju virtuelnih mašina, PHD Virtual Backup & Replication v5.3 koji koristi virtuelnu mašinu (virtuelni bekap uređaj) za bekap ostalih virtuelnih mašina i idealno se integriše u postojeću XenServer konzolu.  

 

Tokom prezentacije, Nemanja Milutinović, konsultant iz HP-a, objasnio je značaj HP storage rešenja i laku integraciju sa Citrix XenServer-om.

 

Sa besplatnim Citrix radionicama nastavljamo već u januaru. Možete već sada da se prijavite preko maila office@itipo.net. Očekujemo Vas!  

 
Datum početka: 28. novembar, 2011
Datum kraja: 28. novembar, 2011
Mesto: Itipo
Cena: Besplatno
Kod obuke: XenServer
Trener: Ivan Polanek
"Early Bird" registracija: 28. novembar, 2011
Krajnji rok za registraciju: 28. novembar, 2011
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.