Članak je dodao: Ana Tekavčič | Datum objave: 4. april, 2012
Srodne teme: Citrix
 

Besplatna tehnička radionica za partnere

Citrix VDI-in-a-Box - obuka


4. april 2012 - U organizaciji preduzeća Itipo i kompanije Citrix, održana je tehnička radionica za domaće Citrix partnere na kojoj su polaznici imali mogućnost da uživo prođu kroz postupak instaliranja VDI-In-a-Box rešenja. Nakon ove radionice i prolaska kroz kraću obuku na partnerskom delu Citrixove web lokacije, partneri će moći da se sertifikuju i dobiju odgovarajući status u Citrix SMB partnerskom programu.

Po čemu je VDI-In-a-Box drugačiji od drugih rešenja za virtuelizaciju desktopa?

 

Preduzeća svih veličina sve češće razmatraju virtuelizaciju desktopa kao siguran put da smanje troškove održavanja radnih stanica, povećaju bezbednost i uvedu fleksibilnost korišćenja desktopa i pristup i sa nove generacije mobilnih uređaja.

Međutim, takav je proces zahtevao do sada pažljuvo planiranje i značajna ulaganja u infrastrukturu servera i sistema za skladištenje, softver i obuku stručnog osoblja.

Citrix, od jeseni 2011, ima u ponudi rešenje pod nazivom VDI-in-a-Box. Rešenje je primereno za manja i srednja preduzeća. Jednostavno je za postavljanje i održavanje, a ipak predstavlja potpuno VDI rešenje. Nije potrebno ulaganje u skupe servere, brze mreže i deljene sisteme za skladištenje. Dovoljno je da korisnik ima jedan ili više servera i postavljanje infrastrukture virtuelnih desktopa može da počne. Sve funkcije upravljanja konekcijama, pripreme i aktiviranje desktopa i druge, nalaze se „spakovane“ u virtuelnom uređaju koji se postavlja na hostu sa hipervizorom. U rešenje je već ugrađena visoka dostupnost koja se ostvaruje dodavanjem fizičkih servera. VDI-In-a-Box sadrži i Citrixovu HDX tehnologiju što omogućava da korisnici imaju vrhunsko iskustvo prilikom rada. Pristup virtuelnim desktopima, podržan je sa praktično svih mobilnih uređaja, uključujući iPad, iPhone i Android platforme.

 

Jednostavnost rešenja možete da pogledate na: VDI-in-a-Box Simplifies Virtual Desktops.  

 
Datum početka: 4. april, 2012
Datum kraja: 4. april, 2012
Mesto: ITIPO d.o.o., Milutina Milankovića 11, Beograd
Cena: Besplatno*
Kod obuke: VDI-in-a-Box
Trener: Grega Zoubek, Citrix System Engineer, EEMEA
"Early Bird" registracija: 28. mart, 2012
Krajnji rok za registraciju: 28. mart, 2012
* PDV nije uključen.

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.