Članak je dodao: Administrator | Datum objave: 24. decembar, 2010
Srodne teme: Symantec
 

Nove bezbednosne tehnologije za virtuelizaciju poboljšavaju performanse i bolje štite podatke

Symantec pravi bezbednosna rešenja optimizovana za virtuelna okruženja


Symantec, 24. decembar 2010 - Korporacija Symantec objavila je danas da su njihova bezbednosna rešenja optimizovana radi povećanja kapaciteta i performansi u virtuelnim okruženjima. Proizvodi Symanteca za bezbednost radnih stanica i servera, bezbednost sistema elektronske pošte i upravljanje krajnjim uređajima pomažu poslovnim sistemima da smanje troškove i složenost održavanja bezbednih virtuelnih okruženja tako što nude zajednički operativni, licencni i upravljački model za fizičke i virtuelne infrastrukture. Bezbednosna rešenja Symanteca dizajnirana su tako da mogu da se primene u virtuelnim okruženjima na svim poznatijim hipervizorima koji se koriste danas.

Bezbednosna strategija Symanteca za virtuelizaciju zasniva se na modelu Bezbednosti Jedne Instance koji podrazumeva kompletnu zaštitu i pokrivanje pravce napada koje tradicionalna antivirusna zaštita ne može da spreči. Bezbednost Jedne Instance predstavlja pomeranje Symanteca sa zaštite unutar virtuelne mašine tj. višestrukih instanci, gde svaki gostujući sistem ima svoju instancu virusnih definicija i skenirajućeg mehanizma, na zaštitu izvan gosta gde gostujući sistemi dele jednu instancu relevantnih zaštitnih tehnologija. To će dovesti do bolje zaštite podataka i smanjenja operativnih i funkcionalnih izazova koji se pojavljuju kod obezbeđivanja online i offline virtuelnih okruženja.

Symantec radi na tehnologijama sledeće generacije koje su projektovane da obezbede raspoloživost informacija o reputaciji, ponašanju i kontekstu čime se omogućavaju nove tehnike zaštite preko modela jedne instance. Ovim novim pristupom, koristi se kontekst da bi se maksimizovala efikasnost i izbeglo bespotrebno ili duplicirano skeniranje i ažuriranje.

Symantec će i ubuduće nastaviti da korisnicima daje poverenje koje im je potrebno da šire svoja virtuelna okruženja. Na primer, tehnologija Symanteca koja se zasniva na reputaciji poboljšava bezbednost što će uveliko povećati i performanse i efikasnost kod zaštite virtuelnih sistema. S ovom novom tehnologijom, uticaj na performanse od strane antivirusnog skeniranja smanjen je čak do 90 procenata time što se skeniraju samo one datoteke koje su identifikovane kao riskantne. Tehnologija omogućava Symantecu da iskoristi anonimne uzorke korišćenja softvera od više od 100 miliona računara korisnika Symanteca i isporuči zaštitu od mikro-distribuiranih, mutirajućih pretnji koje bi u suprotnom izbegle tradicionalna bezbednosna rešenja.

Danas, korisnici programa Symantec Endpoint Protection mogu odmah da iskoriste posebne funkcije koje će im pomoći da bolje zaštite virtuelna okruženja uz održavanje performansi i stabilnosti. Na primer, Symantec Endpoint Protection uključuje tehnologiju koja prati resurse i minimizuje uticaj skeniranja celog sistema u okruženjima sa više gostujućih sistema. Ovaj dokument sadrži više tehničkih informacija o obezbeđivanju virtuelnih okruženja uz pomoć Symantec Endpoint Protectiona.

"Dok naši klijenti nastavljaju da prelaze sa fizičkih na virtuelna okruženja, mi smo fokusirani na to da im pružimo rešenja i servise koji će im omogućiti da ostanu bezbedni i usaglašeni sa svojim IT politikama i regulativama”, rekao je David Casillo viši potpredsednik odeljenja za strateška partnerstva i marketing u Insightu. “Sposobnost Symanteca da obezbedi i fizičke i virtuelne radne stanice i servere omogućava Insightu da pruži svojim korisnicima visok nivo performansi i zaštite koji zahtevaju.”

Pored toga, rešenja Symanteca za upravljanje krajnjim uređajima mogu se podjednako koristiti za upravljanje virtuelnim okruženjima i obezbeđivanje stabilnosti aplikacija. Symantec pruža esencijalne mogućnosti otkrivanja, dostavljanja, upravljanja i nadgledanja klijentske i serverske infrastrukture na raznim fizičkim i virtuelnim platformama, omogućavajući IT administratorima da povećaju raspoloživost aplikacija i automatizuju ručne napore da se obezbedi konzistentno, pouzdano i podržavano IT okruženje.

Bezbednosna rešenja Symanteca za virtuelna i fizička okruženja omogućavaju preduzećima da bolje zaštite svoje intelektualno vlasništvo tako što daju odgovore na sledećih pet ključnih IT bezbednosnih izazova: razvijanje i nametanje IT politika, zaštitu informacija, proveru identiteta, upravljanje sistemima i zaštitu infrastrukture. Za više informacija, korisnici mogu da posete www.symantec.com/virtualization.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.