Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 24. decembar, 2010
Srodne teme: PaloAlto
 

Palo Alto Networks™, kompanija koja se bavi bezbednošću mreža, objavila je da je prošla rigorozna IPS testiranja od strane NSS Labs sa rezultatima boljim od 93%.

PAN firewall postigao vrhunske rezulate na najobimnijem nezavisnom testiranju rešenja za sprečavanje upada na računarske sisteme


NSS Labs – svetski lider po pitanju nezavisnog testiranja i sertifikacije bezbednosnih proizvoda – koristio je ukupno 1.179 aktuelnih zlonamernih programa koji koriste ranjivosti sistema, što predstavlja najopsežniji IPS test do danas. Kod testiranja modela PA-4020 korišćeni su razni tipovi saobraćaja koji su se razlikovali po brzini, protokolu, meti napada i korisničkom kašnjenju da bi test bio što realniji. Pored otkrivanja 93.4% svih pretnji koje koriste slabosti sistema, Palo Alto Networks bio je uspešan i u sledećem:

Ispravno je otkrivao i onemogućava sve tehnike za izbegavanje sistema za sprečavanje upada na testu, koje sajber kriminalci koriste da prevare bezbednosne proizvode

Blokirao je 97% ciljanih napada usmerenih na krajnje korisnike unutar mreže

Održavao je 115% IPS performansi deklarisanih u brošuri za PA-4020

Kompletan izveštaj, uključujući i metodologiju testiranja NSS Labs može se pronaći na adresi: http://www.paloaltonetworks.com/literature/forms/nss-labs-report.php.

Kompaniju Palo Alto Networks osnovao je Nir Zuk, vizionar po pitanju bezbednosti, sa misijom da se ponovo izmisli firewall i još jednom postane strateški najvažniji bezbednosni uređaj u mreži. Palo Alto Networks firewall sledeće generacije omogućava do sada nezabeleženu vidljivost i kontrolu aplikacija i sadržaja – po korisniku (kroz integraciju sa AD-om), a ne samo po IP adresi – čak i pri brzinama do 10Gbps. Zasnivajući se na patentiranoj tehnologiji App-ID™, Palo Alto Networks firewall uređaj sledeće generacije precizno identifikuje aplikacije – bez obzira na port, protokol, taktike izbegavanja ili SSL enkripciju – i skenira sadržaj da bi zaustavio pretnje i spečio gubljanje podataka. Sa Palo Alto Networks firewall uređajima, preduzeća mogu, po prvi put, da prihvate i iskoriste sve pogodnosti koje donosi nova generacija aplikacija zadržavajući, pritom, kompletnu vidljivost i kontrolu o tome šta se dešava na mreži.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.