Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 17. novembar, 2014
 

Test potvrđuje efikasnost bezbednosnih funkcija Barracuda Web Application Firewall-a

Barracuda postigla sjajne performanse na testu NSS Labs-a


Na testiranju koje je sproveo NSS Labs, Barracuda Web Application Firewall postigao je odlične rezultate koji potvrđuju visoke performanse ovog rešenja. Barracuda Web Application Firewall blokirao je 99.97 procenata napada i položio je sve testove stabilnosti i pouzdanosti, uz nizak procenat pogrešno prepoznatih napada od 0,715.

 

"Nastavljamo da unapređujemo Barracuda Web Application Firewall da bismo obezbedili da naši korisnici imaju najnoviju zaštitu od DDoS-a i napada na aplikativnom sloju", rekao je Stephen Pao, generalni direktor odeljenja za bezbednost u kompaniji Barracuda. “Rezultati NSS Labs-a pokazuju da je Barracuda Web Application Firewall blokirao skoro 100 posto web-baziranih napada, što ga svrstava među najmoćnija raspoloživa rešenja za bezbednost web aplikacija."

 

Barracuda Web Application firewall štiti na hiljade aplikacija u produkciji, i od 2008. godine zaustavio je više od 11 milijardi napada. Inspekcija protokola koja se koristi dodaje moćan bezbednosni sloj čimei se web aplikacije štite od krađe podataka i degradacije. 

 

“Izveštaji testiranja NSS Labs-a projektovani su tako da pružaju odgovore na izazove s kojima se susreću IT profesionalci prilikom biranja i upravljanja bezbednosnim proizvodima", rekao je Vikram Phatak, izvršni direktor, NSS Labs-a. “Barracuda Web Application firewall odlično se ponašao u svim testovima koje je izvršio NSS Labs, i postigao je najveći stepen blokiranja u cilju povećavanja bezbednosne efikasnosti, nudeći dobru vrednost za svoju cenu.”

 

Barracuda Web Application Firewall nudi superiornu zaštitu od pokušaja hakera da zloupotrebe ranjivosti u web sajtovima ili u web aplikacijama da bi ukrali podatke, izazvali prestanak rada servisa ili da bi oborili web sajtove. Integrišući mogućnosti isporučivanja aplikacija, Barracuda Web Application firewall je pristupačan i sveobuhvatan aplikacijski firewall koji može da obezbedi web aplikacije, kao i da poveća njihove performanse i raspoloživost. Nudi takođe i SSL Offloading, SSL Acceleration, Load Balancing.

 

Za sve dodatne informacije pogledajte https://www.barracuda.com/products/webapplicationfirewall  ili nam se obratite na e-mail: office@itipo.net

 

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.