Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 11. april, 2015
 

Brocade proširuje strategiju "mreža bez napora" sa inovacijama za kampus LAN


San Jose, CA, 7. april. Brocade je upravo objavio novosti u svojoj familiji svičeva za kampus Local Area Network (LAN) sa ciljem pomaganja organizacijama da realizuju viziju Mreže bez napora (The Efortless Network®) i naprave osnovu za  Novi IP.


- Novi enterprise Brocade ICX 7250 svič omogućava organizacijama jednostavno proširivanje u slučaju narastajućih zahteva za propusnim opsegom unutar kampus LAN-a

- Tehnologija pod nazivom Switch Port Extender koja pripada Brocade HyperEdge arhitekturi omogućiće dalje skaliranje i automatizaciju mreže sa deljenim servisima i konsolidacijom upravljanja za Brocade ICX svičeve

- Brocade ICX familija proizvoda proširuje podršku za SDN sa novim OpenFlow 1.3 svičevima

 

Novi Brocade® ICX® 7250 svič donosi najveću gustinu 10 Gigabitnih Eternet (GbE) portova u odnosu na bilo koji svič u njegovoj klasi kao odgovor na prepade video i wireless saobraćaja korisnika koji opterećuje kampus mreže. Ovaj svič postavlja nove standarde jer nudi do 8×10 GbE portova za uplinkove ili steking i vodeću steking gustinu sa do 12 svičeva (576×1 GbE) po steku.

 

Brocade je takođe predstavio Switch Port Extender, novu tehnologiju koja pripada HyperEdge® arhitekturi, projektovanu da pojednostavi uvođenje mreže i tekuće održavanje. Kroz dodatu automatizaciju, ova tehnologija omogućava deljenje mrežnih servisa i upravljanje između Brocade ICX 7250, 7450 i 7750 svičeva distribuiranih širom kampusa.

 

Kao lider na polju softverski definisanih mreža (SDN), Brocade takođe proširuje podršku za OpenFlow 1.3 na Brocade ICX 7450 i 7750 svičeve da bi omogućio SDN rešenja u LAN arhitekturama. U kombinaciji sa Brocade Vyatta® kontrolerom, ovi svičevi pružaju korisnicima način da realizuju mogućnosti SDN automatizacije.

 

"Današnje organizacije traže da kampus LAN infrastruktura bude skalabilna i da ima visoke performanse da bi se odgovorilo na sve veću rasprostranjenost mobilnih uređaja, bogate multimedije i na očekivanja nezasitih korisnika", rekao je Jason Nolet, stariji potpredsednik grupe za proizvode za Svičing, Ruting i Analitiku u Brocade-u. "Pored toga, korisnici traže mrežna rešenja koja će im pomoći da povećaju IT agilnost i smanje operativne troškove kroz automatizaciju i konsolidaciju upravljanja".

 

Switch Port Extender omogućava jednom (ili više) ICX 7750 sviču da funkcioniše kao kontroler i upravlja ICX 7450 ili ICX 7250 svičevima. Svičevi povezani na ovaj način funkcionišu kao jedinstvena distribuirana šasija sa deljenim mrežnim servisima, što olakšava upravljanje.

ICX svičevi pripadaju pristupu koji nudi Brocade-ova HyperEdge arhitektura, prvi put predstavljena 2012. godine. HyperEdge nudi mix-and-match pristup koji omogućava da početni modeli svičeva profitiraju od funkcija viših modela (premium) svičeva u istom HyperEdge domenu.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.