Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 8. maj, 2015
 

Palo Alto Networks ponovo lider po Gartneru


Santa Clara, Kalif, 27. april 2015 – Palo Alto Networks, lider po pitanju bezbednosti u enterprise okruženjima, upravo je objavio da ga je Gartner Inc. pozicionirao u “liderski” kvadrant izveštaja “Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls", od 22. aprila 2015. godine.

 

To je četvrta godina zaredom kako je Palo Alto Networks prepoznat kao lider u ovom izveštaju za firewall uređaje u enterprise okruženju, u kome se ocenjuje širina vizije proizvođača kao i sposobnost da tu viziju realizuje, proizvede proizvod, plasira ga ciljnoj grupi enterprise korisnika, i ponudi podršku.

 

Po izveštaju, “u Kvadrantu Lidera postavljeni su proizvođači koji prave proizvode koji ispunjavaju zahteve velikih preduzeća. Ovi zahtevi uključuju široki raspon modela, podršku za virtuelizaciju i virtuelne LAN-ove i mogućnosti upravljanja i izveštavanja projektovane za složena okruženja sa velikim brojem korisnika i intenzivnim saobraćajem, kao što je administracija u više nivoa i minimizacija pravila/politika. Snažne NGFW mogućnosti čine važan element s obzirom da preduzeća sve više napuštaju koncept zasebnih IPS uređaja na obodu mreže i udaljenim lokacijama. Proizvođači u ovom kvadrantu predvode tržište nudeći nove bezbednosne funkcije i ekspertne analize što povećava značaj firewall uređaja, kao i uspešnu istoriju izbegavanja ranjivosti u svojim bezbednosnim proizvodima. U njihove zajedničke karakteristike spada i rukovanje visokim propusnostima uz minimalne gubitke performansi, i sa opcijama  hardverskog ubrzavanja".

 

Da biste saznali više o firewall uređaju sledeće generacije korporacije Palo Alto Networks, posetite: https://www.paloaltonetworks.com/products/platforms/firewalls.html.

 

Da biste saznali više o bezbednosnoj enterprise platformi koju nudi Palo Alto Networks, posetite: https://www.paloaltonetworks.com/products/platforms.html.

 

Da biste došli do izveštaja, posetite: http://connect.paloaltonetworks.com/gartner-mq-2015.

 

Za sva dodatna pitanja, obratite nam se na office@itipo.net

 

 

 

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.