Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 3. jul, 2015
 

Barracuda prva po broju isporučenih bekap uređaja


Barracuda, vodeći ponuđač rešenja na polju IT bezbednosti i skladištenja koja koriste prednosti povezivanja sa platformom oblaka, upravo je objavio da je rangiran na prvom mestu po broju isporučenih integrisanih namenski napravljenih uređaja za bekap (purpose built backup appliance - PBBA) u celom svetu sa 40.7 posto tržišta za C1Q15, po oceni izveštaja konsultantske kompanije IDC.

 

U ovoj objavi za štampu, istaknuto je sledeće:


  - Po izveštaju IDC-a, Barracuda je rangiran kao broj jedan po broju isporučenih integrisanih namenski napravljenih uređaja za bekap (purpose built backup appliance - PBBA) u svetu.

   - Barracuda vodi po broju isporučenih integrisanih PBBA jedinica tokom 13 kvartala zaredom.

   - Barracuda Backup sada uključuje mogućnost izvoza podataka na spoljašnje diskove i trake, obnavljanje fizičkih bekapa na virtuelnim serverima i dodaje SaaS Cloud-to-Cloud Backup za Microsoft Office 365.


"Udaljujući se od prethodnih bekap rešenja i prelazeći na Barracudaine integrisane bekap uređaje, mogli smo da zadovoljimo sve svoje zahteve za zaštitom podataka, smanjujući u isto vreme troškove i skraćujući vreme za upravljanje sistemom", rekao je Bradli Burns, IT direktor u preduzeću Eleven Inc. “S obzirom da su naši podaci bekapovani sa Barracuda Backupom, siguran sam da su vremenski okviri zadovoljeni i da su podaci zaštićeni kroz offsite replikaciju na Barracudin oblak (Barracuda Cloud)".


Korisnici koji izaberu Barracudu za sa bekap i zaštitu podataka sad imaju još više fleksibilnosti da uskladište kopije svojih podataka na način koji ima najviše smisla za njihovo poslovanje. Funkcije koje su nedavno dodate uključuju:


  - Software-as-a-Service (SaaS) bekap - Barracudin novi Cloud-to-Cloud bekap trenutno podržava Microsoft Office 365 uključujući Exchange Online i OneDrive for Business. IT administratori koji se brinu o zaštiti Microsoft Office 365 okruženja moći će da repliciraju podatke preko bezbedne konekcije da bi bili uskladišteni u Barracudinom Cloud Storageu.


   - Fleksibilne opcije za dugotrajnije zadržavanje podataka - Barracuda Backup proširuje svoje funkcionalnosti i uključuje opcije izvoza na spoljašnje medijume kao što su diskovi ili trake, za kasnije revizije.


   - Mogućnost prenosa sa fizičkog na virtuelno okruženje - Inovativna funkcija LiveBoot Barracudinog Backupa nudi opcije brzog oporavka za virtuelna okruženja tokom katastrofa i sada dodaje prenosivost sa fizičkog na virtuelno okruženje.

 

Barracuda Backup je kompletno rešenje, integrisano sa platformom oblaka, za zaštitu fizičkih i virtuelnih okruženja koje uključuje softver, uređaj i offsajt replikaciju. Barracuda Backup se jednostavno implementira, lak je za upravljanje i nudi neograničeni prostor za skladištenje u oblaku. Sa širokim opsegom podržanih okruženja i integracijom sa Copy sinhronizacijom datoteka i servisima za deljenje, organizacije mogu da zamene rešenja za bekap koja se sastoje od proizvoda različitih proizvođača sa jedinstvenim Barracudinim Backup uređajem. Barracuda Backup podržava replikaciju na drugi Barracudin uređaj za zaštitu podataka unutar privatnog oblaka ili bezbedni transfer i replikaciju na Barracudin oblak.

 

Barracuda Cloud-to-Cloud Backup za Microsoft Office 365 biće uključen za prvu godinu bez dodatnog plaćanja za nove i postojeće korisnike sa pretplatom na Barracuda Backup Unlimited Cloud Storage. Moći će i da se nabavi kroz partnerski kanal, kao zaseban servis.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.