Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 10. april, 2016
 

Poboljšava Brocade-ovu poziciju kompanije posvećene isključivo mrežama, zadovoljavajući ključne zahteve za mreže od data centra do bežičnih mreža na obodu

Brocade kupuje Ruckus Wireless


  • Očekuje se da će kombinovana kompanija biti #1 na polju mreža u skladišnom prostoru, #1 na polju Wi-Fi opreme za ponuđače usluga, #2 u mrežama u data centru, #3 u bežičnim mrežama u enterprise okruženju i #3 u mrežama na obodu enterprise okruženja u SAD i EMEA
  • Očekuje se da će transakcija povećati prihode Brocade-a u Q1 FY17
  • Brocade uvećava preprodaju deonica za $800 miliona

 

Brocade (NASDAQ: BRCD) i Ruckus Wireless (NYSE: RKUS) upravo su objavili da je Brocade ušao u završne pregovore za kupovinu kompanije Ruckus Wireless, Inc. u kešu i transakcijama akcija. Ova kupovina upotpuniće Brocade-ov portfolio rešenja za enterprise mreže, dodavanjem Ruckus-ovih sofisticiranih bežičnih proizvoda Brocade-ovim mrežnim rešenjima koji su već vodeći na tržištu. Zahvaljujući Ruckus-ovoj vodećooj Wi-Fi poziciji, to će značajno ojačati Brocade-ovo strateško prisustvo među ponuđačima usluga.

 

Da bi preduzeća digitalizovala svoje poslovanje, potrebna im je mrežna arhitektura koja podržava agilnost poslovanja. Ova Nova IP arhitektura omogućava da mreža postane platforma za inovacije i razvoj, isporučivanje i osiguravanje novih aplikacija. Bežične mreže predstavljaju ključnu pristupnu tehnologiju i kombinacija Brocade-a i Ruckus-a stvara novi tip kompanije fokusirane isključivo na mreže, sa rešenjima koje se protežu od srca data centra do bežićnog oboda mreže. Uz to, po zaključivanju akvizicije, očekuje se ubrzanje prodajnih aktivnosti sa proširenim portfolijom kod partnera ove kompanije i krajnjih korisnika, što otvara nove prodajne mogućnosti kombinovane kompanije na tržištima različitih vertikala uključujući velika preduzeća, akademske i javne ustanove, zdravstvo i ponuđače usluga.

 

Dalje, ova akvizicija ojačaće Brocade-ovu sposobnost da se angažuje na poslovima oko 5G mobilnih servisa, Internetu stvari (Internet of Things - IoT), Pametnih Gradova, OpenGtm tehnologija bežičnih mreža u zgradama i LTE/Wi-Fi konvergenciji. Brocade i Ruckus veruju da su integracija Wi-Fi-ja i korišćenje deljenog pristupa ili delimično licenciranog (lightly licensed) spektruma ključni za zadovoljavanje stalno rastućih zahteva za pokrivenošću, kapacitetom i postojanošću koje postavljaju mobilni servisi sledeće generacije. Ovi elementi važni su u Brocade-ovoj strategiji da promene i unaprede način na koji se servisi na obodu stvaraju i isporučuju.

 

"Ova strateška kombinacija postaviće nas u poziciju da proširimo naše ciljno tržište i tehnološko liderstvo sa Ruckus-ovim brzo napredujućim bežičnim LAN proizvodima, i podržava našu viziju da isporučimo vodeća rešenja Novog IP-ja što omogućava da mreža postane platforma za inovacije", rekao je Lloyd Carney, glavni izvršni direktor u Brocade-u. "Prošlost pokazuje da fokusirane i posvećene kompanije brže donose inovacije, agilnije su i isporučuju bolju vrednost svojim korisnicima. S brzim evoluiranjem zahteva ere digitalne transformacije, mi zauzimamo mesto predvodnika na putu po kome tehnologija napreduje. Verujemo da ćemo, kombinovanjem naših portfolija, obezbediti značajne pogodnosti našim korisnicima i to će nam pomoći da ubrzamo naš rast i stvaranje vrednosti".

 

Za sve dodatne informacije i pitanja oko nabavke Brocade i Ruckus Wireless proizvoda, obratite nam se na office@itipo.net

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.