Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 10. april, 2016
Srodne teme: PaloAlto
 

Palo Alto Networks sa PAN-OS 7.1 proširuje zaštitu na oblak


5.4.2016 -  Palo Alto Networks (NYSE: PANW), kompanija koja je fokusirana na bezbednost sledeće generacije, upravo je objavila unapređenja svoje Bezbednosne Platforme Sledeće Generacije. Poboljšanja u novoj verziji operativnog sistema PAN-OS 7.1 proširuju mogućnosti prevencije upada, a odnose se i na bezbednosne potrebe poslovanja u okruženjima baziranim na oblaku i software-as-a-service (SaaS) aplikacijama.

 

Potražnja organizacija da postanu još agilnije i konkurentnije razlog je što se menja način na koji se poslovne aplikacije razvijaju, uvode i usvajaju. Aplikacije i podaci sve više su distribuirani duž fizičkih okruženja i onih u oblaku. To menja i strukturu pretnji i povećava rizik izlaganja sajber napadima, pogotovo zbog ograničenja zastarelih bezbednosnih proizvoda koji nisu projektovani za ovakvu distribuiranu infrastrukturu zasnovanu na oblaku.  

 

Palo Alto Networks se fokusirao na ove i mnoge druge izazove u PAN-OS-u 7.1. Ova verzija operativnog sistema proširuje mogućnosti prevencije pretnji Palo alto Networks bezbednosne platforme na sve glavne oblake i obezbeđuje vidljivost, kontrolu i sprečavanje pretnji, i projektovane su tako da štite podatke korisnika bez obzira gde se nalaze. Uz to, među novim karakteristikama nalaze se i unapređenja sertifikata i dvo-faktorske autentifikacije što pomaže da se zaštite korisnikčki kredencijali ili da se neutrališu ako budu ukradeni.

 

Više od 50 funkcija koje su dodate u verziji PAN-OS 7.1 pomoći će korisnicima da:

  • Obezbede svaki oblak – Dodavanjem podrške za Microsoft® Azure™ i Hyper-V u Palo Alto Networks seriji VM uređaja i unapređenjem podrške za automatsko skaliranje VM serije u AWS-u, organizacije mogu da postave skalabilnu bezbednosnu infrastrukturu koja omogućava da se ujednačene preventivne mere primene od mreže do javnog ili privatnog oblaka i do udaljenog korisnika.
  • Prihvate SaaS aplikacije – Sa objavljivanjem PAN-OS-a 7.1 i najnovijeg ažuriranja Aperture-a, Palo Alto Networks povećava svoje mogućnosti na polju SaaS aplikacija i omogućava bezbednu primenu programa Office 365™.
  • Ubrzaju preventivne postupke sa sveobuhvatnim saznanjem o pretnjama – Sa novim mogućnostima podržanim u WildFire™ prevenciji pretnji, AutoFocus™ servisima koji koriste saznanja o pretnjama, i PAN-OS-u, organizacije mogu da otkriju pretnje nultog-dana koje ciljaju Mac® OS X® platformu i spreče napade sa globalnim WildFire ažuriranjima, koja se sada dešavaju svakih pet minuta. PAN-OS 7.1 sada u potpunosti podržava potpise za Mac OS X i mogućnost da šalje Mac OS X datoteke u oblak. AutoFocus sada može da doda kontekst svakom napadu i učini da se na osnovu saznanja o pretnjama reaguje u celoj organizaciji.
  • Spreče upade sa bezbednim korisničkim kredencijalima – Usmeravajući korisničko iskustvo vezano za dvo-faktorsku autentifikaciju u GlobalProtect™ mobilnoj bezbednosti, organizacije mogu da neutrališu ukradene korisničke kredencijale. Uz to, poboljšanja WildFire-a i PAN-DB-a pomažu da se spreči krađa identiteta, od toga da se to uopšte desi, zaustavljajući poznate i nepoznate napade i sprečavajući phishing pokušaje.

 

Postojeći Palo Alto Networks korisnici i partneri imaće priliku da uskoro saznaju više i vide u praksi novitete verzije PAN-OS 7.1  na velikom skupu koji pripremamo za sredinu maja u Beogradu. Ako ste postojeći Palo Alto Networks korisnik, prijavite se na office@itipo.net

 

Detaljnije o novostima u verziji PAN-OS 7.1 možete pročitati ovde  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.