Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 27. maj, 2016
Srodne teme: PaloAlto
 

Palo Alto Networks ponovo lider u Gartneru


U upravo objavljenom Gartnerovom izveštaju "Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls" koji analizira firewall uređaje različitih proizvođača u enterprise mrežama, Palo Alto Networks ponovo je zauzeo visoku lidersku poziciji.

 

U izveštaju kaže se da su firewall uređaji sledeće generacije (NGFW) dodali nove funkcije radi bolje primene polisa (kontrola aplikacija i korisnika) ili otkrivanja novih pretnji (sistemi za prevenciju upada - IPS, sandboxing analiza u izolovanom okruženju i sakupljanje informacija o pretnjama). NGFW uređaji sve više zamenjuju zasebne mrežne IPS uređaje na obodu mreže preduzeća.

 

Uz to, firewall uređaji postaju važna tačka za terminaciju Secure Sockets Layer (SSL) protokola i mogu da obavljaju osnovnu DLP (data loss prevention) funkciju proveravajući da li neke osetljive informacije pokušavaju da napuste preduzeće.

 

U Gartnerovom izveštaju, ističe se da Palo Alto Networks zauzima vodeću poziciju zbog kvaliteta i lakoće korišćenja App-ID (identifikacija aplikacija) i IPS funkcija, i zbog činjenice da su firewall i IPS blisko integrisani sistemi. Velika prednost leži i u samom dizajnu hardvera i softvera, jer se kompletna analiza i primena polisa obavlja u jednom prolazu (single pass processing), za razliku od konkurentskih rešenja gde se radi o serijskoj obradi tj. saobraćaj prolazi redom kroz više modula što prouzrokuje degradaciju objavljenih performansi.

 

Izveštaj hvali i WildFire naprednu analizu pretnji koja se vrši u izolovanom okruženju, a integrisana je u ceo sistem. Inače, WildFire je vodeči sistem za otkrivanje nepoznatih pretnji i po nedavno objavljenom izveštaju Forrestera.

 

Kompletan Gartnerov izveštaj možete pronaći ovde:

https://get.info.paloaltonetworks.com/webApp/gartner-magic-quadrant-firewall-en

 

Najbolje firewall rešenje u enterprise mrežama možete da isbrobate i u svom okruženju, i proverite šta se stvarno dešava u Vašoj mreži. Obratite nam se na office@itipo.net

 

 

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.