Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 15. februar, 2017
Srodne teme: PaloAlto
 

Kolosalna objava novih Palo Alto Networks firewalla i PAN-OS 8.0


SANTA CLARA, Calif., Feb. 7, 2017 -- Palo Alto Networks®, kompanija koja se bavi bezbednosnim rešenjima sledeće generacije, upravo je predstavila novu seriju hardverskih i virtuelnih firewall uređaja sledeće generacije koja omogućava bezbedno korišćenje aplikacija i redefiniše bezbednosne performanse za zaštitu od pretnji i SSL dekripciju, što korisnici mogu da iskoriste kod prihvatanja cloud platforme i sprečavanja sajber napada na bilo koji segment mreže, radne stanice i servere i cloud okruženja.

 

Izlazak novih modela poklapa se sa unapređenjima PAN-OS® operativnog sistema Palo Alto Networks Next-Generation Security platforme u verziji 8.0, koja je takođe upravo predstavljena i sadrži više od 70 novih funkcija uključujući sprečavanje pretnji i krađe kredencijala, omogućavanje bezbednog korišćenja clouda, i druge.

 

I dok preduzeća i druge organizacije nastoje da modernizuju svoje fizičke data centre, uvedu hibridna cloud okruženja i primene napredne bezbednosne mere duž cele infrastrukture, pojavljuje se potreba za većim performansama u kontroli ogromne količine saobraćaja generisanim od strane sve većeg broja korisnika, aplikacija i uređaja. Uvođenje novih SaaS aplikacija koje traže više resursa dodatno povećava potražnju za većim propusnim opsegom i saobraćajem ka i iz mreže.

 

Ono što komplikuje stvari je da je sve više i više saobraćaja enkriptovano SSL-om, i preduzeća ostaju slepa za aplikacije i sadržaj kome korisnici pristupaju, a napredni sajber kriminalci sve češće koriste SSL enkripciju da prikriju zlonamerne aktivnosti, ostavljajući organizacije u neznanju da skrivene opasnosti vrebaju na njihovim mrežama. Zastareli bezbednosni proizvodi jednostavno su nesposobna da odgovre sa performansama dovoljno visokim da dekriptuju ovaj saobraćaj i povrate vidljivost koja je potrebna da se spreče sajber prodori.


U glavne novosti kod novog hardvera i virtuelnih firewalla spada:

  • Nova serija PA-5200: Ova nova serija uključuje tri uređaja: PA-5260, PA-5250 i PA-5220. Nova napredna arhitektura donosi perormanse od 72 Gbps saobraćaja u koji je uključeno prepoznavanje aplikacija (App-ID) i 30 Gbps funkcije Threat Prevention za zaštitu od pretnji, do 32 miliona sesija, kapacitet od 3,2 miliona sesija kod kojih se obavlja SSL-dekripcija i 6,5 Gbps protoka za SSL-dekripciju na modelu PA-5260. Veći broj 10G portova i 40G i 100G interfejsi podržavaju različite tipove implementacija. Ovi modeli namenjeni su okruženjima gde se traži bezbednost kod velikih brzina mrežnog saobraćaja, u kompaktnoj formi uređaja koji se stavlja u rek, što ih čini idealnim za konsolidaciju data centra, povećane potrebe bezbednosnog uređaja na Internet prolazu, i inspekciju enkriptovanog saobraćaja.
  • Nova serija PA-800: Nova serija PA-800 uključuje dva uređaja: PA-850 i PA-820. Ova nova arhitektura donosi performanse od 1.9 Gbps App-ID protoka i 780 Mbps sa uključenom Threat Prevention funkcijom kod uređaja PA-850. Visoko performantni zaseban deo za menadžment koristi snagu višestrukih jezgara CPU-ova i 8GB memorije, i 940 Mbps/610 Mbps kod uređaja PA-820. PA-850 ima redundantno napajanje za dodatnu hardversku visoku dostupnost. Ovi modeli idealni su za mreže srednje veličine, kao i podružnice i filijale.
  • Novi PA-220 isporučuje kompletne mogućnosti PAN-OS-a u malom desktop uređaju sa povećanom gustinom portova. U PA-220 ugrađena je dodatna izdržljivost zahvaljujući dvostrukim strujnim adapterima i potpunom podrškom za visoku dostupnost sa aktiv/aktiv i aktiv/pasiv klasterima. Pasivno i nečujno hlađenje eliminiše buku i povećava pouzdanost. Male dimenzije i ostale karakteristike čine ove modele idealnim za filijale i udaljene lokacije.
  • Nova VM-serija virtuelnih firewall modela: Ovi novi modeli isporučuju vodeće performanse u zaštiti oblaka sa opcijama u rasponu od 200 Mbps do vodećih u industriji 16 Gbps. Na taj način dobijaju se predvidvidive performanse u okruženju oblaka i adresiraju različiti slučajevi primene, od virtuelizovanih filijala do data centra i primenama kod ponuđača usluga.
    • Novi VM-50 is optimized to consume minimal resources yet delivers 200 Mbps of App-ID performance for customer scenarios that range from virtual branch office/customer premise equipment (CPE) to high-density, multi-tenancy environments.
    • Brži VM-100, VM-200, VM-300 i VM-1000-HV have been optimized to deliver 2-4 times their previous performance with 2 Gbps and 4 Gbps of App-ID performance for hybrid cloud, segmentation and internet gateway use cases.
    • Novi VM-500 i VM-700 deliver an industry-leading 8 Gbps to 16 Gbps of App-ID performance, respectively, and can be deployed as NFV security components in fully virtualized data center and service provider environments.
Nadopunjujući ove nove firewalle, istovremeno je objavljena i nova verzija operativnog sistema PAN-OS ver. 8.0 Palo Alto Networks bezbednosne platforme sledeće generacije, koja uključuje sprečavanje pretnji i krađe kredencijala, bezbednost u oblaku i unapređenja u upravljanju.

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.