Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 11. mart, 2017
 

Synology predstavio novi DiskStation Manager 6.1


DiskStation Manager je intuitivan web-bazirani operativni sistem koji se nalazi na svakom Synology NAS-u. Dizajniran je tako da vam pomogne da upravljate svojim podacima: dokumentima, fotografijama, muzikom, video datotekama i svim drugim važnim formama digitalnih zapisa. DiskStation Manager ide dalje od običnog skladištenja podataka. DSM vam nudi raznovrsne tipove aplikacija i servisa da bi doprineo boljoj zabavi kod kuće i većoj produktivnosti na poslu.

 

DSM konstantno se razvija da bi omogućio da preduzeća odgovore na nove izazove u poslovanju. Verzija 6.1 donosi bolju IT efikasnost sa Active Directory serverom, unapređuje performanse sa trenutnim kopiranjem na strani SMB servera, obezbeđuje pouzdanost sa automatskim samostalnim popravljanjem sistema, nudi stabilnost i jaču bezbednost, i još dosta toga.

"Puštanje verzije DSM 6.1 još jedan je iskorak u naprednom NAS operativnom sistemu po ptanju bezbednosti i produktivnosti. Novo uvedene funkcije pomažu da Synology NAS služi kao vaš kancelarijski server sa svim funkcijama u jednom i postane centralni deo vaše IT strategije", rekao je Vic Hsu, CEO kompanije Synology Inc.

Ključne funkcije DSM-a 6.1 uključuju:

 • Fajl sistem sledeće generacije: Prošireno pokrivanje Btrfs sistema datoteka omogućava primenu tehnologija napredne zaštite podataka na više Synology NAS modela, uključujući samostalno oporavljanje i trenutno kopiranje na strani SMB servera.
 • Active Directory server: Transformišite vaš Synology NAS tako da služi kao domen kontroler i usmerava IT održavanje kreiranjem politika za automatsko instaliranje određenog softvera ili ažuriranja sistema na svim računarima vaših zaposlenih bez potrebe da fizički odete do svakog od njih.
 • Enkripcija deljenog foldera: Enkriptujte već postojeće deljene foldere, kada god vam je to potrebno. Za veću bezbednost i prigodnost, možete da podignete enkriptovane foldere automatski koristeći fizički USB flash drajv bez potrebe da memorišete ključeve za enkripciju.
 • Upravljanje stanjem ispravnosti Seagate IronWolf (IHM) diskova: Synology je, kroz partnerstvo sa proizvođačem diskova kompanijom Seagate, doneo NAS proizvodima alat za upravljanje stanjem ispravnosti Seagate-ovog IronWolf-a. Sa inteligentnom analizom i informacijama koje se mogu iskoristiti za reakciju korisnika, status IronWolf i IronWolf Pro hard diskova na Synology NAS-u sa DSM 6.1 i novijim, mogu da se pažljivo prate, držeći korisničke podatke kontinuirano bezbednim. Matt Rutledge, Senior Vice President odeljenja Storage u Seagate-u, komentariše: "Partnerstvo između Seagate-a i Synology-ja podiže letvicu za NAS storidž još više. Seagate-ov IronWolf NAS-optimizovani specijalni diskovi sa IronWolf Health menadžmentom jedan je od mnogih koraka koje poduzimaju Seagate i Synology da bi ostvarili najbolje moguće iskustvo NAS korisnika".

Potpuno nove aplikacije za deljenje, pronalaženje i organizovanje podataka

 • Univerzalno pretraživanje Synology-ja: Moćan alat za pretraživanje koji pomaže korisnicima da pronađu sve, uključujući multimediju/aplikacije na svom Synology NAS-u i nudi brz pregled sadržaj datoteka i meta podataka sa samo jednim klikom.
 • USB Copy 2.0: Za one koji često drže podatke na USB drajvovima, USB Copy je prigodan alat koji omogućava korisnicima da bekapuju datoteke na ili sa Synology NAS-a jednostavnim priključivanjem USB uređaja. Prilagodljiva pravila omogućavaju korisnicima da tačno navedu koji folderi treba da se kopiraju.

Paketi za poboljšanu zaštitu podataka i kontinuitet poslovanja:

 • Snapshot replikacija: Snapshot replikacija u DSM-u 6.1 uvodi enkriptovanu replikaciju deljenih foldera za poslovanja sa osetljivim podacima, lokalnu replikaciju za dodatni sloj zaštite i automatsku pause/resume funkciju tokom replikacije za efikasno optimizovanje propusnosti mreže.
 • Hyper bekap: Zadnja verzija Hyper bekapa drži bekape bezbednim zahvaljujuči naprednim proverama integriteta, smanjuje zauzimanje skladišnog prostora zahvaljujući unapređenoj deduplikaciji podataka, i dopušta korisnicima da prilagode i fino podese politike zadržavanja prethodnih verzija.
 • Visoka dostupnost Synology-ja: Prilikom uvođenja klastera visoke dostupnosti, Synology High Availability podržava izvršavanje S.M.A.R.T. testova i omogućavanje SSD TRIM-a na oba servera, i dopušta korisnicima da dodaju quorum server da efektno smanje pojavljivanje split-brain-a, maksimizujući na taj način kontinuitet servisa i konzistentnost podataka.
 • Virtuelni DSM Manager: Ova beta verzija omogućava korisnicima da jednostavno migriraju virtuelne instance DSM-a između dva Synology NAS-a držeći u isto vreme podatke smeštene na trećoj mašini da bi servisi bili dostupni sve vreme. Pored toga, koristeći snapshot tehnologije raspoložive na Btrfs volumenima, Virtual DSM Manager može da klonira i vrati kompletne mašine, mereno u sekundama.
 • Još sjajnih funkcija: Napredni NAS operativni sistem takođe uvodi RAID F1 za XS-seriju i SMB 4.4 upgrade za podršku sparse datoteka.

 

Za dodatne informacije, obratite nam se na office@itipo.net  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.