Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 1. april, 2017
Srodne teme: PaloAlto
 

Palo Alto Networks firewall sledeće generacije osvojio nagradu "Best of 2016"


Svake godine institut SANS radi istraživanje u okviru zajednice radi dodele svojih nagrada “Best of the Year”, koje se dodeljuju proizvodima i servisima koji su uspešno doprineli povećanju kako efektivnosti tako i efikasnosti programa na polju sajber bezbednosti. U 2016. godini, profesionalci za IT bezbednost, operativci i menadžeri – stvarni korisnici proizvoda – dodelili su nagradu Palo Alto Networks firewallu sledeće generacije.

To je velika čast za Palo Alto Networks. Ovo su neki od ključnih razloga zašto korisnici vole njihov firewall sledeće generacije: 

 

Fokusiranje na prevenciju sajber napada: Sve ono čime se Palo Alto Networks bavi, u vezi je s misijom kompanije da sačuva naš digitalni način života uspešnim, sprečavanjem sajber napada. Palo Alto Networks firewall sledeće generacije ključna je komponenta njihove automatizovane i potpuno integrisane bezbednosne platforme sledeće generacije – jedine platforme te vrste u industriji.

Uvođenje inovativnih funkcija: Palo Alto Networks sledi trend da prvi donosi inovativne funkcije koje se odnose i rešavaju stvarne probleme korisnika. Pre deset godina, predstavili su prvi firewall sledeće generacije (NGFW) i poremetili tržište firewalla. Danas, i dalje su predvodnici po pitanju inovacija kao na primeru prvog do sada "bare metal" okruženja za naprednu analizu zlonamernih pretnji, i novom pristupu za prevenciju napada koji za cilj imaju krađu kredencijala sprečavanjem i neutralisanjem mogućnosti napadača da ukrade i iskoristi važeće korporativne kredencijale.

Automatizacija i ostvareno smanjenje OpEx-a: Njihov firewall sledeće generacije automatizuje bezbednosne poslove koji ne zahtevaju ljudsku intervenciju, omogućavajući korisnicima da svoje vredno vreme utroše na strateške inicijative.

Sveobuhvatna zaštita: Bilo da se podaci korisnika nalaze na njihovoj lokaciji ili u privatnom ili javnom oblaku, Palo Alto Networks firewall nudi isti nivo zaštite svuda. Fizički firewalli i VM-serija virtuelnih firewalla koriste isti PAN-OS operativni sistem i njima se upravlja istom Panoramom, sistemom za centralizovano upravljanje. Uz to, njihova bezbednosna platforma sledeće generacije štiti krajnje tačke (radne stanice, servere, prenosne uređaje) i podatke u SaaS aplikacijama, preko Traps-a i Aperture-a, respektivno.

 

Nagrada SANS Best of 2016 odraz je neumornog fokusiranja Palo Alto Networksa na rešavanje bezbednosnih problema korisnika, i veoma su ponosni na to što su je ove godine dobili.

 

Ako ste zainteresovani da uživo isprobate kako Palo Alto Networks firewall radi i kako se koristi, ili da više saznate o Traps sistemu za zaštitu krajnjih tačaka, prijavite se na neku od naših besplatnih radionica na email  info@s4e.rs  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.