Članak je dodao: Administrator | Datum objave: 24. januar, 2011
Srodne teme: Symantec
 

Korporacija Symantec objavila je da ju je Gartner Inc. postavio kao lidera u liderskom kvadrantu u analizi "Magični kvadrant za platforme za zaštitu krajnjih tačaka u mreži" za 2010. godinu.

Symantec pozicioniran kao lider u Magičnom kvadrantu platformi za zaštitu krajnjih tačaka


"Briga o boljem upravljanju i održavanju softvera predstavlja ključ za smanjenje mogućnosti napada i zaštitu korisnika od napada putem društvenog inženjeringa", stoji u izveštaju Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms, koji pozicionira proizvođače na osnovu njihove sposobnosti izvršavanja i potpunosti vizije. "Kontrola aplikacija, upravljanje konfiguracijama, otkrivanje i neutralisanje ranjivosti najdelotvornije su forme zaštite od zlonamernog softvera i većine pretnji".

“S obzirom da se reljef bezbednosti brzo menja, tradicionalni pristupi bezbednosti ne uspevaju da pruže zaštitu od novih sofisticiranih napada”, rekao je Art Gililend, potpredsednik Symantecove grupe za bezbednost velikih poslovnih sistema. “Verujemo da naša pozicija u Gartnerovom magičnom kvadrantu za zaštitu krajnjih tačaka potvrđuje liderstvo u izvršavanju i viziji kod naših sveobuhvatnih i integrisanih bezbednosnih rešenja koja pružaju zaštitu i alatke potrebne da se efikasno zaustave najnoviji napadi zlonamernog sofvera”.

Symantec Endpoint Protection integriše antivirus, antispajver, zaštitni zid na desktop računaru, prevenciju upada, kontrolu uređaja i aplikacija i, opciono, kontrolu pristupa mreži, i predstavlja neprevaziđenu odbranu od zlonamernih programa za laptop i desktop računare i servere. Ove esencijalne bezbednosne tehnologije potpuno se integrišu  u jedinstvenom agentu i upravljačkoj konzoli, povećavajući zaštitu i pomažući da se smanje ukupni troškovi posedovanja rešenja. Symantec je nedavno lansirao Symantec Protection Center (SPC), koji predstavlja mesto za centralizovano upravljanje i kontrolnu tablu za više Symantecovih bezbednosnih proizvoda (Web Gateway, Critical Systam Protection i Endpoint Protection). Symantec pruža odličnu kontrolu portova i uređaja, sinhronizaciju sa mobilnim uređajima i najbolji zaštitni zid u odnosu na bilo kog drugog proizvođača.

Da bi odgovorio na sve izazove koje donosi bezbednost krajnjih tačaka, a koji nastaju kao rezultat sve kompleksnijih IT infrastruktura, virtuelizovanih okruženja i sve većeg korišćenja IT-ja, Symantec je konzistentno povećavao svoju ponudu u oblasti bezbednosti krajnjih tačaka iz perspektive tehnologije, efikasnosti i performansi. U nekoliko nedavnih testova gde su se merile performanse ovakvih rešenja koje je sproveo PassMark Software, Symantec Endpoint Protection nadmašio je konkurentske proizvode.

O poslovnim rešenjima iz Symanteca

Symantec pomaže organizacijama da obezbede i upravljaju svojim svetom informacija nudeći rešenja za bezbednost krajnjih tačaka, bezbednost sistema elektronskih poruka, web bezbednost, zaštitu podataka i upravljanje bezbednošću.

O Magičnom kvadrantu

Gartner, Inc. je 2010. godine zaštitio autorska prava za izveštaj Magic Quadrants i u ovoj vesti u originalu, koristi se uz dozvolu. Magični kvadrant je grafičko predstavljanje tržišta za određeni vremenski period. Odslikava Gartnerovu analizu u kojoj se procenjuje u kojoj meri određeni proizvođači zadovoljavaju kriterijume za to tržište, na način definisan od strane Gartnera.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.