Članak je dodao: Administrator | Datum objave: 22. februar, 2011
Srodne teme: Symantec
 

Osnaženo tehnologijom Insight i napravljeno za virtuelna okruženja, novo rešenje donosi bržu, moćniju bezbednost za preduzeća svih veličina.

Symantec Endpoint Protection 12 pruža bezbednost bez premca uz još bolje performanse


Korporacija Symantec najavila je nove verzije programa Symantec Endpoint Protection i Symantec Endpoint Protection Small Business Edition (trenutno u beti), pružajući poslovnim sistemima svih veličina naprednu zaštitu, unapređujući istovremeno performanse. Upotpunjen naprednim funkcijama za obezbeđivanje virtuelnih infrastruktura i Insightom, Symantecovom nagrađenom tehnologijom koja se zasniva na proceni reputacije fajlova, Symantec Endpoint Protection 12 dizajniran je tako da otkriva i blokira nove, sofisticirane pretnje brže i tačnije nego bilo koji drugi bezbednosni proizvod.

Bezbednosne pretnje, sofisticiranije i raširenije nego ikada, predstavljaju izazov za tradicionalna bezbednosna rešenja koja se zasnivaju na potpisima. Prošle godine, napadači su pustili na Internet više od 286 miliona različitih zlonamernih programa, u proseku više od devet novih pretnji svake sekunde svakog dana. Ova eksplozija broja i kompleksnosti zlonamernih programa nastala je usled lake dostupnosti alatki jednostavnih za korišćenje—kao što je Zeus—koje snižavaju granicu za ulazak u sajber kriminal. Ovi pribori omogućavaju hakerima da kontinuirano generišu nove mutirane varijante gde svaka cilja različitu žrtvu, čineći tradicionalno otkrivanje i identifikovanje tih pretnju skoro nemogućim. Symantec Endpoint Protection 12 koristi Insight da bi pružio zaštitu kojoj nema premca, od ovog novog miljea pretnji.

 

Ključne karakteristike

  • Bezbednost bez premca: Symantec Endpoint Protection 12 blokira nove i nepoznate pretnje koje izmiču tradicionalnim bezbednosnim rešenjima koja se zasnivaju na potpisima, heuristici, analiziranju ponašanja i prevenciji upada. Svi bezbednosni mehanizmi proizvoda sada koriste reputaciju, oslanjajući se na online bazu podataka Insighta da bi identifikovali i blokirali napade zlonamernih programa. Symantecov Insight analizirao je anonimne uzorke instaliranog softvera sa više od 175 miliona računara korisnika da bi automatski izveo vrlo precizne bezbednosne procene za više od 2,5 milijardi jedinstvenih softverskih fajlova što praktično znači da Insight ima ocenu za svaki softverski fajl koji postoji, bilo da je dobar ili loš. Pored toga, SONAR 3, prvi hibridni mehanizam na svetu koji se zasniva na reputaciji ponašanja, blokira najnovije i usko usmerene napade na osnovu njihovog zajedničkog profila koji se zasniva na reputaciji ponašanja. Vodeća organizacija za testiranje bezbednosti, AV-Test.org, nedavno je uporedila nekoliko glavnih bezbednosnih proizvoda po njihovoj efikasnosti u blokiranju novih pretnji kao i čišćenju već postojećih infekcija. Symantec Endpoint Protection 12 (beta) ocenjen je najboljom ocenom u odnosu na sve testirane konkurente u svim kategorijama.
  • Najbolje performanse: Symantec Endpoint Protection 12 koristi znanje zajednice u cloud sistemu da bi smanjio opterećenje skeniranja virusa za više od 70 procenata. Symantec Insight automatski identifikuje i odobrava proverene fajlove sa visokom reputacijom, što kao rezultat daje manji broj bržih i pametnijih skeniranja. Novi skenirajući mehanizam koji pokreće Insight dizajniran je tako da najveći deo posla obavlja dok su računari u besposlenom stanju. U poslednjem testiranju performansi koje je sproveo PassMark Software, Symantec Endpoint Protection 12 imao je najveću brzinu skeniranja i bio je duplo brži od prosečnog bezbednosnog rešenja. Koristio je i najmanje memorije, 57 procenata manje memorije od prosečnog bezbednosnog rešenja.
  • Napravljen za virtuelna okruženja: Symantec Endpoint Protection 12 optimizovan je za dobre performanse na virtuelnim sistemima. Symantec Endpoint Protection 12 može da stavi na belu listu osnovne imidže, održava lokalni Insight keš, pokreće skeniranja i ažuriranja u različita vremena i automatski identifikuje i upravlja virtuelnim klijentima. Na sve ovo treba dodati još i unapređenje performansi zahvljajući Insight tehnologiji. Zajedno, ove inovacije drastično smanjuju opterećenje na virtuelnim hostovima, sprčavajući da ‘AV oluje’/konkurentna skeniranja uguše sistemske resurse i omogućavajući da odziv sistema bude brži, što za uzvrat može da obezbedi veću gustinu virtuelnih instanci.
  • Small Business edicija: Upotrebljavajući Insight i Sonar 3, Symantec Endpoint Protection Small Business edicija nudi vrhunske tehnologije otkrivanja pretnji i poboljšanja po pitanju performansi zajedno sa funkcijama jednostavnim za korišćenje kao što su čarobnjak za instalacije, unapred konfigurisana podešavanja za polise i automatsko obaveštavanje i izveštavanje za korisnike u malim i srednjim preduzećima. Symantec Endpoint Protection Small Business edicija zadovoljava potrebe malih preduzeća sa najbržim, najefikasnijim funkcijama za zaštitu od zlonamernih programa u industriji. Mala preduzeća biće spokojna jer su njihovi podaci bezbedni od sajber kriminalaca, što će im omogućiti da ostanu fokusirani na rast svog biznisa.

 

Izlazak novih verzija programa Symantec Endpoint Protection 12 planiran je za nekoliko meseci, a moći će da se kupe kroz Symantecovu svetsku mrežu autorizovanih prodavaca, distributera i sistem integratora.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.