Članak je dodao: Administrator | Datum objave: 5. maj, 2011
Srodne teme: PaloAlto
 

S obzirom da preduzeća tragaju za proširenjem vidljivost i kontrole celog saobraćaja i pretnji koje mogu ugroziti njihove data centre ili udaljene zaposlene, PAN još jednom donosi nove pristupe bezbednosti i gotova rešenja spremna za primenu.

PAN firewall s novim hardverom i softverom sada proširuje mogućnosti primene


Palo Alto Networks™, kompanija koja se bavi bezbednošću mreža, upravo je objavila raspoloživost sledećih noviteta: funkcije GlobalProtect™, nove serije hardvera PA-5000™, i četvrte verzije svog operativnog sistema PAN-OS™. Po prvi put, ovaj novi hardver i softver proširuje jedinstvene korporativne mogućnosti Palo Alto Networks firewalla sledeće generacije tako da zadovoljava zahteve za bezbednost mreža u tri različita segmenta:

  • Pružanje bezbednosti korisnicima i podacima nezavisno od lokacije – Preduzeća sada mogu da prošire zaštitu na sve tipove saobraćaja, aplikacija i pretnji i izvan fizičkog perimetra preduzeća.
  • Zadovoljavanje zahteva novih data centara – Preduzeća sada mogu da iskoriste 20Gbps performansi firewalla sledeće generacije u svojim data centrima.
  • Eliminisanje potencijalnih opasnosti u mrežnom saobraćaju – Preduzeća dobijaju uvid u sumnjivi saobraćaj i aplikacije i formiraju polise koje povećavaju zaštitu od nepoznatih pretnji.

Liderstvo na tržištu firewalla sledeće generacije

Palo Alto Networks firewall sledeće generacije omogućava neprevaziđenu vidljivost i preciznu kontrolu (korišćenjem polisa) aplikacija, korisnika i sadržaja za više od 3.500 preduzeća širom sveta. Samo korisnici Palo Alto Networks firewalla mogu tačno da identifikuju i bezbedno omoguće korišćenje aplikacija skenirajući istovremeno njihov sadržaj u potrazi za pretnjama i potencijalnim oticanjem podataka. To uključuje jedinstvenu mogućnost Palo Alto Networks firewalla da proverava SSL-enkriptovani saobraćaj – sa sajtova kao što su Gmail i od nedavno Facebook – i da kontroliše da se programi za zaobilaženje zaštita kao što su TOR ili UltraSurf ne koriste slobodno na korporativnim mrežama.

S ovom objavom, Palo Alto Networks proširuje svoju poziciju lidera na tri fronta:
  • Performanse - Palo Alto Networks serija PA-5000 postavlja nove osnove arhitekture hardvera i performansi. To je najbrži firewall sledeće generacije u industriji – sve aplikacije, svi portovi, sve vreme, na do 20Gbps.
  • Pokrivenost - GlobalProtect nudi inovativni pristup proširivanja istih polisa, vidljivosti i kontrole firewalla sledeće generacije na svakog i sve konekcije korisnika bez obzira na njihovu lokaciju.
  • Funkcionalnost – S novom verzijom operativnog sistema PAN-OS, preduzeća mogu da pišu prilagođene App-ID-jeve za svoje interno razvijene aplikacije i koriste nove mogućnosti za identifikovanje prethodno nepoznatih aplikacija i sumnjivog saobraćaja koji može da ukaže na botnet infekcije.

Palo Alto Networks firewall postaje popularan i u Srbiji i može se dobiti na testiranje od Itipa ili od nekog od domaćih partnera.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.