Članak je dodao: Administrator | Datum objave: 5. maj, 2011
Srodne teme: Symantec
 

Messaging Gateway jednostavan je za administriranje i hvata više od 99% spama uz manje od jedne pogrešno ocenjene poruke na svakih milion tačno identifikovanih spam poruka.

Symantec Messaging Gateway 9.5 personalizuje zaštitu od neželjene elektronske pošte


Korporacija Symantec danas je objavila izlazak nove verzije Symantec Messaging Gateway 9.5 powered by Brightmail. Symantec Messaging Gateway na Brightmail tehnologiji, pruža bezbednost dolaznog i odlaznog saobraćaja sistema elektronskih poruka, efikasnu i preciznu antispam i antivirus zaštitu u realnom vremenu, napredno filtriranje sadržaja, sprečavanje oticanja podataka i opcionu enkripciju elektronske pošte. Messaging Gateway jednostavan je za administriranje i hvata više od 99% spama uz manje od jedne pogrešno ocenjene poruke na svakih milion tačno identifikovanih spam poruka.

Ova nova verzija programa koji se ranije zvao “Symantec Brightmail Gateway”, od lidera na tržištu bezbednosti elektronskih poruka, proširuje mogućnosti antispam zaštite sa personalizovanom zaštitom od neželjenih elektronskih poruka. Organizacije sada mogu da odrede svoju definicuju neželjene elektronske pošte da bi personalizovali zaštitu koju dobijaju, zadovoljavajući različite zahteve svojih individualnih okruženja. Pored toga, Symantec Messaging Gateway omogućava tesnu integraciju sa rešenjima za sprečavanje gubitka podataka i enkripciju da bi se zaštitila izlazna komunikacija. Postavljanje Symantec Messaging Gateway-a kao virtuelnog uređaja potpuno je podržano čime se korisnicima nudi fleksibilna i ekonomična opcija za borbu protiv spama.

Bolja zaštita

Primenom Symantec Messaging Gateway-a, organizacije sada mogu da blokiraju više neželjene elektronske pošte korišćenjem novih kontrola za bolje definisanje prihvatljive dolazne komunikacije. Symantec Messaging Gateway uključuje novo upravljanje propagandnim mailovima i biltenima kao i mailovima koji sadrže sumnjive URL adrese, kao što su skraćeni URL-ovi, koji skrivaju adresu ciljne web stranice. Pored toga, Symantec nastavlja da poboljšava svoj antispam mehanizam radi povećanja efikasnosti. Po uporednom antispam testiranju Virus Bulletin VBSpam od marta 2011, Symantec je blokirao 99,87 procenata neželjene pošte, beležeći konstantno rezultat od više od 99,5 procenata na tim testovima. Uz podršku Symantecovog tima za istraživanje zlonamernih programa, Symantec Messaging Gateway koristi saznanja dobijena od više od 120 miliona uređaja i više od 800 miliona korisnika širom sveza što predstavlja najveću mrežu tog tipa.

Bolja kontrola

Symantec Messaging Gateway proširuje svoje mogućnosti integracije sa programom Symantec Data Loss Prevention. Pored već postojećih funkcija za sprečavanje gubitka podataka, korisnici Symantec Messaging Gateway-a mogu da iskoriste i novu dodatnu opciju, Symantec Data Loss Prevention Network Prevent for Email. Ovom kombinacijom korisnici dobijaju potpune mogućnosti otkrivanja i saniranja sistema Symantec Data Loss Prevention združenog sa nagrađenim rešenjem za bezbednost sistema elektronskih poruka. Takođe, pored dodatne opcije za enkripciju emaila u obliku hostovanih servisa (Symantec Content Encryption), za enkripciju emailova korisnici mogu da integrišu ovo rešenje sa Symantec PGP Universal Email Gateway-om za dobijanje robusne, bezbedne email platforme.

Napravljen za virtuelna okruženja

Symantec podstiče primenu tehnologija za virtuelizaciju kod sistema za bezbednost elektronskih poruka sa svojim rešenjem Symantec Messaging Gateway. Symantecov VMware Ready virtuelni uređaj koristi se u više od 45 posto instalacija u produkciji za tri godine od kada se pojavio na tržištu. Symantec Messaging Gateway Virtual Edition, koji ima iste funkcije kao i fizički uređaj, može da se postavi u hibridnim fizičkim i virtuelnim konfiguracijama da bi se organizacijama omogućile fleksibilne opcije uvođenja i dinamička proširivost bezbednosti za promenljive količine elektronskih poruka koje cirkulišu.

Symantec Messaging Gateway može da se kupi zasebno ili u okviru neke od „suite“ kolekcija programa. Za više informacija ili za dobijanje probne verzije obratite se Itipu ili nekom od Symantec partnera.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.