Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 25. maj, 2011
Srodne teme: Citrix
 

Citrix proširio ponudu virtuelizacije desktopa akvizicijom Kavize


San Francisco, 23. maj 2011 - Citrix Systems objavio je da je završen proces akvizicije kompanije Kaviza, proizvođača vodećeg objedinjenog "VDI-in-a-box" rešenja za mala i srednja preduzeća. Ova akvizicija dodaje jedinstveno VDI rešenje u Citrix portfolio, omogućujući kompaniji da se dalje širi na tržište malih i srednjih preduzeća i da ubrza svoje vođstvo u virtuelizaciji desktopa na svim segmentima tržišta od malih preduzeća do velikih kompanija. Proizvod kompanije Kaviza "VDI-u -kutiji" nadopunjuje vodeću Citrix® XenDesktop liniju proizvoda za enterprise klasu desktop virtuelizacije.

Mala i srednja preduzeća ubrzano usvajaju virtuelizaciju desktopa da bi smanjili troškove upravljanja desktopovima, unapredili bezbednost, i povećali agilnost poslovanja. Istraživanja konsultantske kuće Gartner pokazuju da su upravo hostovani virtuelni desktopovi postali pokretač broj dva kupovine novih servera malih i srednjih preduzeća i u Americi i u Evropi. Mnoga SMB preduzeća koja su stalno pod pritiskom da urade više s manje resursa, ustručavala su se da usvoje VDI u prethodnom periodu zbog relativno visokih troškova i kompleksnosti uvođenja rešenja namenjena velikim sistemima, u svom SMB okruženju. Za razliku od drugih VDI proizvoda namanjenih SMB korisnicima, Kaviza VDI-in-a-box nije sveden enterprise proizvod s ograničenim funkcionalnostima, performansama i upravljanjem. Umesto toga, Kaviza nudi vrlo inovativno rešenje, dizajnirano od početka da pruži SMB korisnicima jednostavno, pristupačno, „sve-u-jednom“ VDI rešenje napravljeno s namerom da zadovolji njihove potrebe.

 

Kaviza VDI-in-a-box

Kaviza VDI-in-a-Box pruža SMB korisnicima sve ono što im treba da "krenu virtualno", s VDI rešenjem, u jednom softverskom virtuelnom uređaju koje se jednostavno postavlja. Ovo "sve-u-jednom" rešenje pojednostavljuje prihvaćanje VDI rešenja za SMB klijente i ima inovativni dizajn koji ne zahteva:

- Zasebne usmerivače konekcija
- Balansere opterećenja
- Snabdevačke servere (provisioning servers)
- Skupi deljeni mrežni sistem za skladištenje

 

Kaviza VDI-in-a-box:

- Brzo i lako se instalira, rešenjem se jednostavno upravlja. Virtuelni uređaj koji u sebi sadrži sve što je potrebno, omogućava punu proizvodnu implementaciju virtualnih desktopova u dva sata ili manje. Mogućno je uvesti i priključiti dodatne servere na mrežu u roku nekoliko minuta. Jednostavan interfejs za administratora olakšava premeštanja, dodavanja i izmene.
- Rešenje donosi korisničko iskustvo visoke definicije zahvaljujući Citrixovoj HDX™ tehnologiji. Pruža visoke performanse i kompletne mogućnosti virtuelnih desktopa preko bilo kojeg uređaja ili bilo koje mreže, istovremeno smanjujući zahteve propusnog opsega.
- Koristi jednostavnu, ekonomičnu infrastrukturu pružajući brz povraćaj uloženih sredstava. Grid arhitektura donosi visoko dostupno rešenje s manje servera za razliku od tradicionalnih VDI rešenja i ne traži deljeni sistem za skladištenje podataka ili servere za upravljanje.
- Omogućuje fleksibilnost i izbor - otvorena arhitektura omogućava multi-hipevizorsku podršku za Citrix XenServer® i VMware ESX, dok Microsoft Hyper-V podrška dolazi uskoro.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.