Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 11. jul, 2011
 

Vrednovanje bazirano na potpunosti vizije i mogućnosti izvršavanja

Citrix pozicioniran u liderskom kvadrantu Magičnog kvadranta 2011 za infrastrukturu virtuelizacije x86 servera


Santa Klara, Kalifornija, 6.7.2011 - Kompanija Citrix Systems, Inc. danas je objavila da ju je Gartner, Inc. postavio u liderski kvadrant izveštaja “2011 Magic Quadrant for x86 Server Virtualization Infrastructure” koji je napravio Tomas Bitmen, potpredsednik i uvaženi analitičar. U izveštaju je ocenjen Citrix XenServer, ključna komponenta strategije za virtuelizaciju i cloud računarstvo ove kompanije. U svojoj analizi tržišta za virtuelizaciju servera, Gartner je istakao da je “razumevanje proizvođača i definisanje strateškog puta za virtuelizaciju (imajući na umu i osnove za budućnost arhitekture infrastrukture i operacija i širenja prema cloud računarstvu) posebno važno i pravi razliku u odnosu na ostale”.

Kompletan izveštaj za 2011. godinu Magic Quadrant for x86 Server Virtualization Infrastructure report može se pregledati na Citrix-ovom web sajtu.

Citat
N. Luis Šipli, potpredsednik grupe i generalni direktor XenServer grupe proizvoda u Citrixu
“Citrix XenServer nastavlja da dobija zamah na tržištu, podstaknut snažnom liderskom pozicijom Xena u najvećim i najuspešnijim svetskim javnim „oblacima“, kao i našim kontinuiranim inovacijama u virtuelizaciji mreža i desktopa”.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.