Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 17. jul, 2011
 

Američko odeljenje odbrane dodalo Palo Alto Networks firewall sledeće generacije na spisak odobrenih proizvoda s integrisanim mogućnostima

Palo Alto Networks na spisku DoD


Santa Klara, Kalifornija, 14. juli, 2011 – Palo Alto Networks™, kompanija koja se bavi bezbednošću mreža, upravo je objavila da je američko Odeljenje odbrane (Department of Defense - DoD) dodalo Palo Alto Networks firewall sledeće generacije na spisak odobrenih proizvoda sa skupnim mogućnostima  (Unified Capabilities - UC).

Spisak odobrenih proizvoda sa skupnim mogućnostima koje izdaje DoD, ustanovljen je u skladu s dokumentom sa UC zahtevima (UCR 2008, Change 2). Njegova svrha je da održava jedinstveni konsolidovani spisak proizvoda koji su ispunili sertifikaciju Interoperabilnosti (IO) i bezbednosti informacija (IA). Korišćenje ovog spiska omogućava da DoD nabavlja i koristi sisteme sa skupnim mogućnostima unutar bilo koje ili cele DoD mrežne infrastrukture.

"Ovo je veliko dostignuće za Palo Alto Networks i naše DoD korisnike. Proizvod je bio podvrgnut višemesečnom rigoroznom testiranju da bismo bili sigurni da zadovoljava i prevazilazi standarde i zahteve koje je postavilo DoD", rekao je Li Klarić, potpredsednik upravnog odbora u kompaniji Palo Alto Networks. "Time što nas je DoD dodao svom spisku odobrenih proizvoda sa skupnim mogućnostima, podvlači našu posvećenost da zaštitimo infrastrukturu naše nacije".

Spisak odobrenih proizvoda sa skupnim mogućnostima jedini je spisak odobrene opreme od strane DoD koja se koristi u DoD mrežama. To znači da DoD može da svoje potrebe zadovoljava i da kupuje opremu jedino ako je navedena u tom spisku.

Palo Alto Networks PA-500, PA-2000 i PA-4000 serije firewalla sledeće generacije testirane su od strane centra za integraciju tehnologija američke vojske (U.S. Army's Technology Integration Center - TIC) i ustanovljeno je da zadovoljavaju sve zadate zahteve.

Palo Alto Networks firewall uređaji prodaju se, s dosta uspeha, već više od godinu dana i u Srbiji. Za više informacija ili za besplatno testiranje, obratite se Itipu ili nekom od ovlašćenih partnera.

 

O kompaniji Palo Alto Networks
Palo Alto Networks je kompanija koja se bavi bezbednošću mreža. Njihovi firewall uređaji nove generacije omogućavaju do sada nezabeleženu vidljivost i preciznu kontrolu korišćenja aplikacija i sadržaja upotrebom polisa – po korisniku, ne samo po IP adresi – na brzinama do 20Gbps bez degradiranja performansi. Zasnovan na zaštićenoj App-ID™ tehnologiji, Palo Alto Networks firewall tačno identifikuje i kontroliše aplikacije – bez obzira na port, protokol, taktiku izbegavanja ili SSL enkripciju – i skenira sadržaj da bi zaustavio pretnje i sprečio neželjeno oticanje podataka. Preduzeća mogu sada da po prvi put prihvate Web 2.0 i da zadrže potpuni uvid i kontrolu, smanjujući istovremeno ukupne troškove posedovanja kroz konsolidaciju uređaja. Nedavno, Palo Alto Networks omogućio je preduzećima da prošire istu ovakvu bezbednost mreže na udaljene korisnike uvodeći novu funkciju - GlobalProtect™. Za više informacija, posetite www.paloaltonetworks.com  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.