Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 24. jul, 2011
 

Nova verzija vodećeg rešenja za bezbednost radnih stanica i servera sada je na raspolaganju preduzećima svih veličina

Novi Symantec Endpoint Protection 12.1


Mauntin Vju , Kalifornija, 6. jul 2011 –  Kompanija Symantec Corp. danas je objavila izlazak nove verzije Symantec Endpoint Protection 12 kao i rezultate nezavisnih testova koji pokazuju da performanse ovog proizvoda nadmašuju konkurenciju kako u virtuelnim tako i u fizičkim okruženjima, pružajući vrhunsku zaštitu i munjevito brze performanse. Na osnovu Symantec-ovog izveštaja o bezbednosti na Internetu, Internet Security Threat Report, u 2010. godini napadači su „pustili“ više od 286 miliona različitih zlonamernih programa, postavljajući izazov za tradicionalna bezbednosna rešenja zasnovana na potpisima koja ne mogu da prate ovoliki obim napada. Symantec Endpoint Protection 12 i Symantec Endpoint Protection Small Business Edition sada su na raspolaganju za suprostavljanje narastajućem obimu sofisticiranih napada čiji su, danas, cilj organizacije svih veličina.

Symantec je angažovao nekoliko poznatih nezavisnih organizacija koje vrše testiranja da uporede performanse i uspešnost zaštite programa Symantec Endpoint Protection 12 u odnosu na konkurentske proizvode. Ovi testovi ocenjivali su proizvode kako u virtuelnim okruženjima, posebno u visoko konsolidovanim okruženjima infrastrukture virtuelnih desktopa (VDI), tako i u fizičkim okruženjima. Nedavna testiranja od strane Dennis Labs pokazala su da je Symantec Endpoint Protection 12 koji se izvršava u VDI okruženju bio bolja zaštita od realnih pretnji nego uporediva McAfee i Trend Micro rešenja. Uz to, The Tolly Group merila je performanse tih rešenja u VDI okruženjima, zaključujući da Symantec obavlja skeniranje po zahtevu za duplo kraće vreme i manje opterećenje diska u poređenju s rešenjima kompanija McAfee i Trend Micro. Uz to, prilikom pristupnog skeniranja, Symantec Endpoint Protection trošio je samo 20 procenata propusnosti diska u odnosu na bezagentno DeepSecurity rešenje kompanije Trend Micro.

U testovima u realnim okruženjima izvršenim od strane AV-Test.org u fizičkim okruženjima,  Symantec je bolje štitio od konkurentskih rešenja kompanija Kaspersky, McAfee, Microsoft, Sophos i Trend Micro. U nedavnim brzinskim merenjima koje je sproveo Passmark Software, Symantec Endpoint Protection 12 bio je brži od odgovarajućih rešenja kompanija Kaspersky, McAfee, Microsoft, Sophos i Trend Micro. Passmark je obavio isto testiranje za Symantec Endpoint Protection Small Business Edition u odnosu na odgovarajuća rešenja kompanija ESET, Kaspersky, McAfee i Trend Micro, i ponovo je Symantec osvojio najbolje ocene za performanse.

Symantec Endpoint Protection 12: Da bi obezbedio najbolju do sada zaštitu od današnjih sofisticiranih pretnji, Symantec Endpoint Protection 12 koristi Insight, Symantecovu nagrađenu tehnologiju zasnovanu na reputaciji datoteka na osnovu procene zajednice i koristeći platformu „oblaka“, da bi se otkrile i blokirale nove pretnje brže i preciznije nego što to radi bilo koji drugi korporativni bezbednosni proizvod. Symantec Endpoint Protection 12 koristi Insight i da bi smanjio opterećenje skeniranja virusa za čak do 70 procenata, automatski prepoznavajući i stavljajući na bele liste datoteke visoke reputacije proverene od strane Symanteca, eliminišući značajnu aktivnost skeniranja svakog krajnjeg uređaja. Uz to, SONAR, sistem koji prvi na svetu koristi i ponašanje i reputaciju, nadgleda aplikacije koje se izvršavaju u potrazi za sumnjivim ponašanjima da bi blokirao visoko  usmerene pretnje nultog dana u realnom vremenu. Symantec-ova tehnologija sistema za prevenciju upada (IPS) blokira napade na mrežnom sloju, pre nego što dođu u mogućnost da naude računaru. Zajedno, ove tehnologije čine da Symantec Endpoint Protection 12 bude najbrži i  najefikasniji korporativni bezbednosni proizvod na tržištu.

Optimizovan za izvođenje na virtuelnim sistemima, Symantec Endpoint Protection 12 može da automatski identifikuje i radi s virtuelnim mašinama (VM). Symantec Endpoint Protection 12 direktno se integriše s VMware-ovim bezbednosnim API-ima radi skeniranja virusa unutar offline VMware imidža. Da bi se izbeglo da istovremena skeniranja, poznata kao ‘AV oluje’, utiču na performanse u gustim virtuelnim okruženjima, Symantec Endpoint Protection 12 stavlja na proverene bele liste osnovne VM imidže i razmenjuje rezultate skeniranja među virtuelnim mašinama tako da se identične datoteke skeniraju samo jednom untar istog skupa resursa. Kada se tome pridoda još i izostavljanje skeniranja zahvaljujući Insight tehnologiji, Symantec Endpoint Protection 12 omogućava brže i odzivnije host sisteme, koji onda podržavaju veću gustinu virtuelnih instanci, posebno u visoko konsolidovanim VDI okruženjima.

Symantec Endpoint Protection Small Business Edition: Edicija za manja i srednja preduzeća, Symantec Endpoint Protection Small Business Edition koristi iste Insight, SONAR i IPS tehnologije da bi obezbedila otkrivanje pretnji i unapređene performanse za ovu ciljnu grupu korisnika. S alatkama i funkcijama koje se jednostavno koriste, kao što je čarobnjak za instaliranje, unapred konfigurisana podešavanja za polise i automatizovana obaveštenja i izveštaji, Symantec Endpoint Protection Small Business Edition zadovoljava potrebe manjih korisnika s najbržim, najefikasnijim, mogućnostima zaštite od pretnji u industriji. Manja preduzeća mogu biti spokojna jer će njihovi podaci biti zaštićeni od sajber kriminalaca, i moći će da se fokusiraju na rast svog poslovanja.

Sveobuhvatna bezbednost za sve veličine korisnika: Symantec nudi široku ponudu fleksibilnih rešenja koja zadovoljavaju raznolike potrebe preduzeća svih veličina—od velikih korporacija do malih i srednjih preduzeća. Pored programa Symantec Endpoint Protection 12, Symantec takođe nudi Symantec Protection Suite Enterprise Edition koji sadrži i programe za zaštitu sistema elektronskih poruka i Web bezbednost, zajedno s funkcijama bekapa i oporavka sistema. Za manja preduzeća, tu su Symantec Endpoint Protection Small Business Edition i Symantec Protection Suite Small Business Edition, koji pružaju korisnicima fleksibilne obcije primene kako bi se što bolje zadovoljile njihove poslovne potrebe.

Prelazak na Symantec: Korisnici koji trenutno upotrebljavaju konkurentska rešenja, mogu da se pod veoma povoljnijm uslovima prebace na nova Symantec rešenja po izuzetno povoljnoj ceni tzv. Competitive Upgrade licence. Na ovaj način, dobijaju pravo da koriste trenutno najbolje i najnaprednije bezbednosno rešenje na tržištu. Svi korisnici koji su do sada koristili prethodnu verziju, a imaju važeće održavanje, mogu da pređu na odgovarajuće nove verzije besplatno. (Za sve komercijlane uslove nabavke ili prelaska na nove verzije možete nam se obratiti Symantec distributeru preko maila symantec@itipo.net ili možete direktno kontaktirati nekog od Symantec partnera.)

 

Citat:

  • “Symantec Endpoint Protection 12 sprečava da se poverljive i poznate datoteke konstantno i ponovno skeniraju, i to nam je posebno bitno zbog naših zaposlenih koji rade na terenu i koriste laptop računare ili tablet uređaje. Prvo skeniranje na našim testnim mašinama trajalo je oko 90 minuta. Sada se spustilo na ne više od 15 minuta. Imamo veliko serversko virtuelno okruženje koje je takođe profitiralo zbog proverene keširane baze što je značajno poboljšalo performanse za naše korisnike i smanjilo količinu vremena koje moj tim mora da posveti praćenju pretnji. Radujemo se implementiranju rešenja Symantec Endpoint Protection 12 na našoj serverskoj farmi”.
    -- Bob Lerner, viši sistemski programer, Henepin Kantri, (Min.) vlada

 

O poslovnim rešenjima koje nudi Symantec

Symantec pomaže organizacijama da obezbede i upravljaju svojim svetom koga pokreću informacije nudeći im rešenja za zaštitu krajnjih tačaka, zaštitu sistema elektronskih poruka, web bezbednost, zaštitu podataka, proveru identiteta i upravljanje bezbednošću.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.