Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 24. jul, 2011
 

IDC pozicionirao Citrix u kategoriju Lidera u analizi ponuđača rešenja za virtuelizaciju desktopa za 2011. godinu. Citrix prepoznat zbog svoje robusne tehnologije i strateške vizije

IDC pozicionirao Citrix u kategoriju Lidera među ponuđačima desktop virtuelizacije


Santa Klara, Kalifornija, 13.7.2011 – Kompanija Citrix Systems danas je objavila da je postavljena u kategoriju lidera u analizi za 2011. godinu koju je napravio IDC, a odnosi se na ponuđače rešenja za virtuelizaciju desktopa, IDC MarketScape: Desktop Virtualization 2011 Vendor Analysis (Doc #228619), jun 2011. Citrix je jedini ponuđač koji je postavljen u kategoriju Lidera i ovaj izbor baziran je na sveobihvatnom skupu tehnologija koje ovaj proizvođač ima i snažnoj strateškoj viziji u kom smeru će razvijati svoj portfolio desktop virtuelizacije. Kaviza, sada deo Citrixa, takođe je prepoznata od IDC-a kao jedan od „glavnih igrača“ koji se pojavljuje u virtuelizaciji desktopa, povećavajući dodatno liderstvo Citrixa i u sferi malih i srednjih preduzeća.

Ova analiza, The IDC MarketScape: Desktop Virtualization 2011 Vendor Analysis može se dobiti od IDC-a i na Citrixovom vebsajtu ovde.

 

Citat:

Ian Song, viši analitičar u IDC-u
“Virtuelizacija desktopa postala je veoma interesantna preduzećima kao način da se ustanovi bolji i ekonomičniji model upravljanja desktopovima. U pregledu tržišta rešenja za virtuelizaciju desktopa koji je napravio IDC, ocenjeni su ponuđači koji nude proizvode u ovoj sferi. Prepoznali smo jednog jasnog lidera, a to je Citrix. Citrix je pokazao kontinualna poboljšanja tehnologije u svojoj XenDesktop liniji proizvoda kao i jasnu stratešku viziju smera u kojem će uputiti svoja rešenja za virtuelizaciju desktopa u budućnosti. Ako Citrix nastavi da sledi i ispunjava plan svog strateškog puta, IDC veruje da će ostati lider na tržištu rešenja za virtuelizaciju desktopa”.

 

Citrix je izbegao zamku da virtuelizaciju desktopa shvati kao još jednu virtuelnu mašinu koju treba smestiti na server. Vizija Citrixa je da omogući ljudima da rade i da se igraju s bilo kog mesta. Da bi ovu viziju ostvario, Citrix je investirao u fleksibilni model isporuke desktopa nazvan FlexCast. FlexCast daje administratoru mogućnost da postavi rešenje za virtuelizaciju desktopa u skoro svakom scenariju. Bilo da su desktopovi hostovani na udaljenoj lokaciji ili se izvršavaju lokalno, bilo da su deljeni ili personalizovani, da se koriste online ili offline, ili kao potpuni posvećeni desktop, ili jednostavo kao meni aplikacija koje se dobijaju po zahtevu i isporučuju kroz Citrix Receiver, XenDesktop ima fleksibilnost prilagođavanja. Fleksibilnost takođe znači sposobnost isporučivanja svake aplikacije bilo da se radi o Windows, web, ili SaaS aplikaciji.

Transformacija desktopa nije samo za velike organizacije. Citrix proširuje snagu desktop virtuelizacije i na mala i srednja preduzeća. Bilo da dolazi do tih korisnika kroz ponuđače usluga koji hostuju i prodaju usluge desktopa za mesečnu pretplatu, ili kroz rešenja koja se jednostavno uvode kao što je rešenje koje je od skora kupio, Kaviza VDI-u-kutiji, Citrix ima rešenje da proširi virtuelizaciju desktopa na svakoga.

Kliknite ovde da biste dobili kopiju IDC Desktop Virtualization MarketScape izveštaja  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.