Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 10. avgust, 2011
 

Integrisani DLP štiti da osetljive informacije napuste preduzeća

Novi Symantec Web Gateway 5.0 štiti od pretnji sa Weba


MOUNTAIN VIEW, California – 12 juli, 2011 – Korporacija Symantec upravo je objavila izlazak verzije Symantec Web Gateway 5.0, rešenja za Web bezbednost koje štiti radne organizacije od svih tipova zlonamernih programa koji se šire preko Weba. Symantec Web Gateway sastavni je deo programa Symantec Protection Suite Enterprise Edition koji uključuje još i Symantec Endpoint Protection, Symantec Messaging Gateway, Symantec Mail Security i Symantec System Recovery for Desktops, i predstavlja ekonomski najisplativiju opciju za postavljanje zaštite na svim nivoima. Od sada, Symantec Web Gateway može da funkcioniše i kao virtuelni uređaj.

Web bazirani napadi predstavljaju primarni pravac zlonamernih aktivnosti i vodeći izvor virusnih infekcija u preduzećima. Zahvaljujući integrisanim mogućnostima da služi i kao tačka na kojoj se primenjuju politike rešenja za sprečavanje gubitaka podataka Symantec Data Loss Prevention, korisnici Symantec Web Gateway-a mogu da nadgledaju i zaštite osetljive informacije da ne izađu na Internet. Uz to, korisnici od sada imaju fleksibilnost da primene rešenje bilo kao virtuelni bilo kao fizički uređaj.

Po izveštaju o bezbednosnim Internet pretnjama Internet Security Threat Report, prosečna dnevna količina Web-baziranih napada u 2010 godina bila je 93 posto veća od 2009. Sajber kriminalci proizvode milione pretnji za samo nekoliko časova, namećući potrebu za zaštitom u realnom vremenu. Poslovnim sistemima potrebna su bezbednosna rešenja koja precizno otkrivaju zlonamerne programe, štite osetljivo intelektualno vlasništvo preduzeća, ali, s druge strane, ne povećavaju kompleksnost informacionih sistema.

Symantec Web Gateway pruža sveobuhvatnu Web zaštitu koja se ne zasniva samo na filtriranju adresa Web lokacija. Rešenje obezbeđuje i upravlja Web saobraćajem tako što blokira pretnje tokom skeniranja u realnom vremenu, sprečava gubitak poverljivih podataka preko Web protokola i blokira nepropisni sadržaj. Symantec Web Gateway osigurava da organizacije održe dostupnost ključnih sistema i produktivnost zaposlenih što bi moglo biti poremećeno ako se ne bi koristila zaštita na Web prolazu.

 

Bolja zaštita

Symantec Web Gateway  koristi Insight, nagrađenu Symantec-ovu tehnologiju koja se zasniva na proveravanju reputacije, a koristi platformu oblaka i podršku zajednice, da bi otkrio i blokirao nove pretnje ranije i preciznije od drugih proizvoda na Web prolazu. Symantec Web Gateway pruža inovativnu bezbednost koja garantuje da će informacije i zaposleni u preduzeću biti bezbedno na Web-u. Podržan od strane najveće na svetu organizacije za istraživanje pretnji, Symantec-ove mreže globalne inteligencije (Symantec Global Intelligence Network), Symantec Web Gateway koristi kolektivno znanje od više od 175 miliona sistema koje pomaže da se identifikuju nove pretnje pre nego što neprijatno iznenade potencijalne žrtve. Uz primenu naprednih tehnika za analizu podataka, Symantec održava dinamičku ocenu bezbednosti ocenu u realnom vremenu 2.5 biliona datoteka, uz 31 milion novih datoteka koje se dodaju svake nedelje. Ove ocene omogućavaju Web Gateway-u i drugim Symantec-ovim bezbednosnim rešenjima da odrede rizičnost datoteka i da brzo identifikuju nove i postojeće pretnje. Insight (srp. uvid) poboljšava zaštitu i zlonamerni programi koji samostalno mutiraju ne mogu da ga izbegnu ili zaobiđu menjajući kod. Rezultat su pametnija skeniranja i do sada nepostignuta bezbednost.

 

Veća kontrola

Symantec Web Gateway, zahvaljujući svojoj integrisanoj mogućnosti da deluje kao tačka primene polisa rešenja Symantec Data Loss Prevention, omogućava korisnicima da nadgledaju i štite osetljive informacije od nedozvoljnog curenja na Internet. S obzirom da sve više današnjih web sajtova koristi SSL enkripciju, sposobnost Symantec Web Gateway-a da brzo dešifruje SSL enkripciju omogućiće puni uvid u komunikaciju savremenog društvenog umrežavanja i Web email. Kombinujući inteligenciju Symantec Web Gateway-a u otkrivanju zlonamernih programa sa Symantec-ovim rešenjem za prevenciju gubitaka podataka (DLP Network Prevent for Web), koje je po Gartneru vodeće na tržištu, administratori imaju mogućnost da postave robusno rešenje za Web bezbednost i implementiraju integrisanu strategiju za sprečavanje gubitka podataka od istog proizvođača.

Ovo rešenje menja ponašanje korisnika kroz edukaciju korisnika o polisama, koje se obavlja u realnom vremenu, i obaveštenja o kršenju polisa. Kontrola aplikacija omogućava administratorima višestruka podešavanja polisa da bi korišćenje bilo u skladu sa regulativama preduzeća. Spisak filtriranja URL adresa daje mogućnost administratoru da prati, blokira ili dozvoljava pristup do više od 100 miliona sajtova organizovanih u 62 različite kategorije.

 

Za dodatne informacije i mogućnosti testiranja, stojimo Vam na raspolaganju. Kontakt email: office@itipo.net

izvor: http://www.symantec.com/about/news/release/article.jsp?prid=20110712_01

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.