Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 11. septembar, 2011
Srodne teme: IronKey
 

Predstavljena platforma proverenog pristupa i bezbedni Internet pretraživač koji može da se skine sa Interneta

IronKey dramatično smanjuje rizik korišćenja online bankarskih usluga


Sunnyvale, Calif, 09. septembar 2011 - IronKey je upravo predstavio sledeću generaciju rešenja za bezbedniji online banking: integrisanu platformu više bezbednosnih kontrola. Ovakav nov i temeljit pristup dramatično smanjuje rizik korišćenja online bankarskih usluga i pojednostavljuje usaglašenost sa FFIEC uputstvima. Zahvaljujući ovim inovacijama, IronKey preuzima vodeću ulogu među proizvođačima bezbednosnih rešenja. Platforma Proverenog Pristupa (Trusted Access Platform) menja fokus sa pojedinačnih kontrola i stavlja ga na integrisani, višeslojni pristup koji ojačava online bezbednost za banke i njihove klijente.

IronKey je takođe predstavio prvi bezbedan pretraživač koji se uklapa u koncepciju Proverenog Pristupa (Trusted Access). Softver koji može da se skine sa Interneta napravljen je na istim bezbednosnim osnovama kao i nagrađena postojeća verzija na prenosnom uređaju. To uključuje zaštitu od beleženja pritisnutih tastera, korišćenje u read-only režimu i pristup šifrovanoj i bezbednoj Proverenoj IronKey Mreži (IronKey Trusted Network). Provereni Pristup pomaže da se spreče kriminalni napadi na korisnike banaka putem zlonamernih programa kao što su ZeuS, SpyEye, Sunspot, i OddJob, kao i nove pretnje koje nastavljaju da se razvijaju.

IronKey je takođe najavio planove za proširenje Platforme Proverenog Pristupa dodatnim bezbednosnim kontrolama uključujući autentifikaciju preko zasebne aplikacije, aplikacije na platformi pametnih telefona i analitiku. S tim dodacima, banke mogu dodatno da smanje rizik prevare i pojednostave prevenciju prevare sa novim nivoima integracije. Za razliku od današnjeg stanja, banke neće više morati da se bave integracijom alata različitih proizvođača ili dodavanjem novih načina isporuke.

"Ono što smo otkrili da je jedinstveno za Platformu Proverenog Pristupa koju nudi IronKey je sposobnost da ponudi banci East Carolina Bank pravu kombinaciju bezbednosnih kontrola za različite segmente naših korisnika“, rekao je William Sampson, CIO banke.

"Slojeviti pristup sprečavanja prevara nudi dubinsku odbranu, i predstavlja najbolju politiku za sprečavanje i zaustavljanje gubitaka koji nastaju kao rezultat današnjih i sutrašnjih pretnji“, rekao je Avivah Litan, potpredsednik i uvaženi analitičar kod organizacije Gartner Research. “Banke mogu da započnu proces zaštite primenom nižih nivoa višeslojnog rešenja i na taj način zaustave neposredne pretnje.

Sa Platformom Proverenog Pristupa, banke mogu da počnu sa korišćenjem bezbednog Internet pretraživača i tako smanje rizik preuzimanja online naloga tamo gde se kriminalni napadi dešavaju – na računarima korisnika banaka – i dodaju bezbednosne slojeve po potrebi.

"IronKey nastavlja sa inovacijama i predvodi proizvođače rešenja za sprečavanje prevara u online bankingu tako što integriše više bezbednosnih slojeva. Sa Platformom Proverenog Pristupa, banke mogu odmah da zaštite svoje poslovanje, ime i klijente od štetnih posledica preuzimanja naloga i skupe istrage i sudskih postupaka. Zadovoljavanjem zahteva FFIEC regulative koja propisuje primenu višestrukih bezbednosnih slojeva, uložena sredstava u bezbednost, brzo se vraćaju", rekao je Arthur Wong, CEO kompanije IronKey. “Našim partnerima koji nude bankarske usluge, Platforma Proverenog Pristupa nudi značajnu prednost i bržu ponudu novih servisa u odnosu na konkurenciju koja mora da sklapa različite proizvode od više proizvođača što na kraju dovodi do toga da neke tačke rizika ne budu pokrivene".

 

O kompaniji IronKey

Rangirana kao 14. najbolja dotirana kompanija po analizi Sledeća Velika Stvar 2011 ("Next Big Thing 2011") časopisa The Wall Street Journal, kompanija IronKey obezbeđuje podatke i online pristup pomoću softverskih i hardverskih rešenja kojima se upravlja preko servisa zasnovanih na tehnologiji oblaka. Nagrađeno rešenje „Provereni Pristup“ za korišćenje bankarskih usluga preko Interneta, pomaže finansijskim ustanovama da smanje rizik online prevara i zadobiju nove korisnike omogućavajući im bezbedan pristup sa njihovih PC-a. Provereni Pristup zadovoljava uputstva koji je izdao Savezni Savet za Ispitivanje Finansijskih Institucija (Federal Financial Institutions Examination Council - FFIEC) za slojevitu bezbednost online bankarstva kao i preporuke FBI-a i NACHA-e. Vodeće rešenje za zaštitu prenosnih podataka kompanije IronKey, koje se zasniva na šifrovanim prenosnim uređajima i upravljanju preko cloud servisa, sprečava skupe gubitke dragocenih podataka.  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.