Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 20. septembar, 2011
 

Korisnici, analitičari i urednici izabrali liniju Arista svičeva sa VMTracer/VXLAN podrškom za najbolji hardver za virtuelizaciju

Proizvodi Arista Networks osvojili priznanje „Najbolje od VMworlda 2011“


Santa Klara, Kalifornija - 6. septembar, 2011 – Kompanija Arista Networks, Inc. lider po pitanju svičeva za datacentre sledeće generacije i cloud sisteme, upravo je objavila da je od posetilaca, analitičara i urednika konferencije VMworld i sajta SearchServerVirtualization.com dobila priznanje "Najbolje od VMworlda 2011" (the Best of VMworld 2011) u kategoriji „Hardver za Virtuelizaciju“. Do pobede je došlo na osnovu žive demonstracije funkcije Ariste VM Tracer koja je integrisana u EOS operativni sistem (Arista Extensible Operating System (EOS)), radi sa kompletnom porodicom Arista 7000 cloud networking svičeva, i povezuje Arista svičeve sa rešenjem vSphere kompanije VMware i vCloud Director-om, stvarajući prilagodljivu infrastrukturu gde mreža reaguje kada oseti izmene u mreži virtuelnih mašina. Ova kombinacija VXLAN-a i VM Tracer-a proširuje uštede duž cele virtuelizacijske mreže obezbeđujući skladno upravljanje opterećenjima virtuelnih mašina bez obzira na lokaciju servera ili sistema za skladištenje.

Nominacije za nagrade „Najbolje od VMworlda 2011“ vrednovao je tim eksperata koji se sastojao od urednika, nezavisnih analitičara i korisnika VMware-a. Uzeto je u obzir preko 250 kandidata podeljenih u osam različitih kategorija. Svake godine, pobednici dokazuju da su ključni igrači u kontinuiranom razvoju virtuelizacijskih tehnologija. Aristin proširivi operativni sistem, najnapredniji mrežni operativni sistem do sada, posebno je dizajniran da odgovori na zahtevne potrebe korisnika kada je reč o virtuelizaciji, cloud računarstvu i aplikacijama koje koriste velike količine podataka.

EOS sa VM Tracer funkcijom prikazan je u radu sa novom VXLAN mogućnošću zahvaljujući kojoj virtuelna mašina može da se premešta po granicama Layer-3 rutera gde Arista stvara linkove između fizičke mreže i virtuelne mreže da bi se automatizovalo ispostavljanje virtuelnih mašina, pojednostavili postupci i rešavanje problema u VLAN tunlisanom okruženju. Podrška za VXLAN napravljena je nad Aristinim VM Tracer-om koji suštinski podržava integraciju sa vSphere-om i vCloud-om omogućujući automatizovano snabdevanje VLAN-a i potpuno automatizovane cloud implementacije.

Kompletnu vest možete pročitati na:

http://www.aristanetworks.com/en/news/pressrelease/381-pr-20110906-01

 

O kompaniji Arista Networks

Arista Networks osnovana je sa ciljem da stvara Cloud mrežna rešenja za velike data centre i zahtevna računarska okruženja. Aristini nagrađeni, napredni 10 Gigabitni eternet svičevi postavljaju nove stadarde po pitanju proširivosti, robusnosti i odnosa cena-performanse. U središtu Aristine platforme je EOS, temeljno nova arhitektura softvera. Arista Networks nudi svoje proizvode preko distributera, sistem integratora i reselera. Itipo je distributer kompanije Arista Networks za Srbiju.  

Dodatne informacije i ostale resurse možete pronaći na: http://www.aristanetworks.com

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.