Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 23. septembar, 2011
Srodne teme: Citrix
 

Citrix XenDesktop 5.5 donosi poboljšanja u personalizaciji korisnika i doživljaju visoke definicije preko LAN-a ili WAN-a

Citrix XenDesktop 5.5 postavlja novi standard za virtuelizaciju desktopa


Santa Klara, Kalifornija, 24. avgust,  2011 – Kompanija Citrix Systems pustila je u prodaju novu verziju svoje vodeće linije proizvoda Citrix XenDesktop koja donosi velika poboljšanja u personalizaciji, korisničkom doživljaju i bogatoj podršci za potrošačke uređaje. Novi XenDesktop 5.5 dodaje tehnologiju pod nazivom „Personalni vDisk” dobijenu pre mesec dana od kompanije RingCube (vidi objavu) svim edicijama XenDesktopa, u mnogome olakšavajući korisnicima da implementiraju visoko personalizovane virtuelne desktope po bitno nižoj ceni. XenDesktop 5.5 sadrži i najznačajnija poboljšanja do sada svoje tehnologije korisničkog doživljaja Citrix HDX, omogućavajući korisnicima da dobijaju virtuelne desktope visoke definicije brže i do tri puta, i preko LAN-a i preko WAN-a. Koristeći XenDesktop 5.5, IT odeljenja mogu sada po prvi put da grade prave “privatne desktop oblake”, isporučujući virtuelne desktope i aplikacije sa bogatom podrškom za glas, video i multimediju na više od milijardu korisničkih uređaja, čak i za najzahtevnije udaljene i mobilne korisnike. (Vidi blog sa objavom).

Kako se u IT industriji prelazi iz PC Ere u Cloud Eru, virtuelni desktopi postaju sve popularniji. IT organizacije vole bezbednost, fleksibilnost i uštede koje donosi isporučivanje desktopa u vidu centralizovanog servisa, dok se krajnjim korisnicima dopada mogućnost pristupanja korporativnim aplikacijama i desktopima sa bilo kog uređaja i bilo koje lokacije. Zahvaljujući tome što se vodilo računa o da se takvi zahtevi korisnika ispune, Citrix je jedini proizvođač  postavljen u kategoriju lidera u analizi kompanije IDC IDC MarketScape: Desktop Virtualization 2011 Vendor Analysis.

XenDesktop 5.5 podiže standard u sledećim oblastima:

Šta je novo

  • Virtelni desktopi na personalizovani načini - XenDesktop 5.5 daje IT odeljenju mogućnost da isporučuju personalizovane VDI desktope preko inovativne „Personal vDisk” tehnologije dobijene nedavno kupovinom kompanije RingCube. (Vidi blog za dodatne detalje)
  • „Dizanje letvice“ za korisnički doživljaj visoke definicije – Sa više od 150 novih funkcija, XenDesktop 5.5 predstavlja najznačajnije unapređenje do sada za HDX tehnologiju korisničkog doživljaja.
  • Podrška za više od milijardu uređaja – U kombinaciji sa univerzalnim softverskim klijentom Citrix Receiver-om, XenDesktop 5.5 proširuje već veliku prednost po pitanju isporuke aplikacija i desktopa najširem rasponu korisničkih uređaja, uključujući PC-e, Mac-ove, tablet PC-e, pametne telefone i tanke klijente – i sve veće operativne platforme uređaja uključujući i Apple iOS, Google Android i Google ChromeOS. (Vidi blog za dodatne detalje)
  • Milioni laptopova više podržani sa XenClient-om 2 – XenDesktop 5.5 takođe sadrži Citrix XenClient™ 2 kao standardnu funkciju. XenClient proširuje vrednost XenDesktopa na milione laptop korisnika, omogućavajući korisnicima da upravljaju desktopovima centralizovano, a da se izvršavaju lokalno na klijentskom hipervizoru – čak i kada se isključe sa mreže. (Vidi blog za dodatne detalje)
  • Brža isporuka aplikacija sa XenApp-om 6.5 - XenDesktop 5.5 uključuje novi Citrix XenApp™ 6.5 kao integralni deo, čime se rešava pitanje centralizacije i efikasne isporuke i aplikacija. (Vidi blog za dodatne detalje)
  • Unapređena podrška za Microsoft tehnologije – XenDesktop 5.5 uključuje podršku za Microsoft RemoteFX, ključnu funkciju tehnologije Microsoft Hyper-V. Podrška za Microsoft upravljačke tehnologije kao što su App-V i System Center omogućuje IT-u da virtuelizuje aplikacije i upravljaju svojom desktop infrastrukturom, uključujući fizičke i virtuelne desktopove i aplikacije, sa jednog mesta.

 

Kompletnu vest možete pročitati na:

http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2315303

   

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.