Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 9. oktobar, 2011
Srodne teme: Vidyo
 

Nagrađena tehnologija koju koristi Vidyo u svom rešenju za video web konferencije

Vidyo nagrađen za naprednu tehnologiju u rešenju za video konferencije


Hackensack, NJ,  15. septembar, 2011 – Kompanije Frost & Sullivan i Vidyo, Inc., objavile su da je Vidyo ovogodišnji dobitnik priznanja za uspešnost u postizanju tehnološkog pomaka u sistemima infrastrukture za video web konferencije (Frost & Sullivan Global Product Differentiation Excellence Award in Videoconferencing Infrastructure Systems). Zasnovana na rezultatima istraživanja najbolje prakse koje je sprovela kompanija Frost & Sullivan, nagrada ističe pojavljivanje kompanije Vidyo kao ključnog proizvođača na tržištu na kome postoji snažna konkurencija i kojim dominiraju džinovi na polju rešenja za video web konferencije. Analiza kompanije Frost & Sullivan ukazuje na to da će se inovativna platforma i API koje nudi Vidyo još proširiti na tržištu.

“Na tržištu koje definišu tehnološka unapređivanja, Vidyo predvodi sa inovacijama, objavljujući proizvode koji omogućavaju stalni rast ove kompanije“, rekao je Roopam Jain, direktor odeljanja za ujedinjene komunikacije i saradnju kompanije Frost & Sullivan. “Po pitanju inovacije, tehničke savršenosti, proširivosti i prilagođavanju na promenljiva okruženja video konferencija, skup VidyoConferencing rešenja je impresivan i pravi razliku na tržištu. Vidyo tehnologija omogućava proizvođačima koji ulaze na ovo tržište da, bez prevelikih ulaganja, prave nove aplikacije različitih namena po željenom odnosu cene i performansi“.

Vidyo doživljava sve veći uspeh zahvaljujući svojim novim i inovativnim proizvodima koji rešavaju probleme koje su korisnici do sada imali. U svom izveštaju Najbolja praktična iskustva sa  Vidyo rešenjima, Frost & Sullivan navode da u ovom trenutku nekoliko proizvoda u Vidyo portfoliju – VidyoRouter, VidyoRouter Cloud Edition, VidyoPanorama i VidyoMobile uživaju “prednost prvog poteza” po pitanju rešenja visokog kvaliteta po razumnoj ceni “jasno stavljajući Vidyo na istaknutu poziciju na brzo rastućem tržištu rešenja za video konferencije preko Weba”. Pored ove nagrade, nagrade 2011 Best of Interop Award for Collaboration i nekoliko drugih nagrada, Vidyo je takođe aktuelan nosilac nagrade za inovacije časopisa Wall Street Wall Street Journal Innovation Award za Networking, Internet and Broadband. Izabran kao jedini pobednik u ovoj kategoriji među svim javnim i privatnim kompanijama, Vidyo je prepoznat kao najbolji od strane časopisa Wall Street Journal zbog  „tehnologije koja će napraviti ekonomski poremećaj“ i imati uticaj na sve tri navedene industrije. Arhitektura koju Vidyo koristi, Adaptive Video Layering, je novi i skalabilni pristup video web konferencijama koji eliminiše kašnjenje, smrzavanje i gubitke zvuka i slike koji se često pojavljuju u tradicionalnim sistemima, bez potrebe za skupim ulaganjima u mrežu i rešenja za kontrolu korišćenja propusnog opsega, obezbeđujući iskustvo visoke definicije za korisnike mobilnih, desktop i sobnih sistema.

O kompaniji Vidyo, Inc.
Vidyo, Inc. je pionir po pitanju Personalnog Teleprisustva omogućavajući prirodne HD višelokacijske video konferencije na tabletima i smart telefonima, PC-ima i Mac-ovima, sobnim sistemima, mrežnim prolazima koji sarađuju sa H.323 i SIP krajnjim uređajima, rešenjima za teleprisustvo i ekonomičnim rešenjima za prenos zasnovanim na tehnologiji oblaka.  Saznajte više na www.vidyo.com, na Blog-u ili pratite @vidyo na Twitteru.

Praktičnu demonstraciju Vidyo rešenja možete da zakažete u preduzeću Itipo. Kompletnu vest pročitajte ovde  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.