Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 8. novembar, 2011
Srodne teme: PaloAlto
 

GlobalProtect sa podrškom za Apple uređaje, WildFire i PAN-OS 4.1 čine Palo Alto Networks platformu još moćnijom i kompletnijom

Novi PAN firewall i novi PAN-OS sada štite i udaljene kancelarije


SANTA CLARA, California, 7. novembar 2011 Palo Alto Networks™, kompanija zadužena za bezbednost mreže, predstavila je danas novi proizvod i tehnološka unapređenja: PA-200 – novi model firewalla nove generacije za udaljene poslovnice preduzeća; novu verziju funkcije GlobalProtect™ koja sada podržava Apple iPad, Apple iPhone i Apple OS X; i WildFire™ – novi firewall servis koji je posebno namenjen borbi protiv savremenih zlonamernih programa. Ova tri značajna unapređenja proširuju sposobnosti korisnika da bezbedno omoguće korišćenje aplikacija  – bez obzira na tip uređaja ili lokaciju – štiteći istovremeno svoju mrežu od ciljanih napada.

Da bi upotpunila ovaj niz inovacija, kompanija je takođe pustila PAN-OS 4.1, novu verziju svog operativnog sistema sa više od 40 novih funkcija da bi pomogla organizacijama da usmere radne procese, pojednostave integraciju u postojeću mrežnu infrastrukturu i ubrzaju standardizaciju na Palo Alto Networks rešenjima u veoma distribuiranim poslovnim sistemima.

 

Mogućnosti firewalla nove generacije sada i za udaljene kancelarije

Novi model Palo Alto Networks PA-200 firewalla nove generacije omogućava sada preduzećima da imaju istu bezbednost na nivou aplikacije, korisnika i sadržaja i u udaljenim kancelarijama kao što to imaju u centrali. Namena uređaja PA-200 je pre svega da se preduzeća u potpunosti standardizuju na Palo Alto Networks platformi.

PA-200 donosi kompletne mogućnosti firewalla nove generacije na 100 Mbps protoka, sa centralizovanim upravljanjem i u kutiji prilagođenih karakteristika.

"U ovim vremenima visoko-profilisanih hakerskih napada, sva preduzeća koja koriste bezbednosna mrežna rešenja, namenjena manjim sistemima, za svoje poslovnice, najverovatnije ponovo razmatraju svoju izloženost rizicima“, rekao je Chris King, direktor odeljenja za marketing proizvoda u kompaniji Palo Alto Networks. "Cilj nam je da naoružamo naše korisnike sa najefikasnijim i najdelotvornijim rešenjem čime se postiže ujednačena bezbednost na nivou celog korporativnog sistema uz upotrebu politika koje važe na globalnom nivou".

 

GlobalProtect proširuje zaštitu na Apple uređaje

Palo Alto Networks je takođe napravio značajne pomake unutar nove verzije sistema GlobalProtect  – tehnologije udaljenog pristupa koja proširuje iste politike, vidljivost i kontrolu firewalla nove generacije na bilo koju i sve mrežne konekcije korisnika bez obzira na njegovu lokaciju. Palo Alto Networks sada podržava Apple proizvode kao što su iPad, iPhone, i Mac OS X uređaji, pored Microsoft Windows uređaja, da bi se korisnicima pružila najkompletnija bezbednost i ujednačena vidljivost i kontrola nad njihovim celokupnim mrežnim saobraćajem bez razlike na uređaj ili lokaciju.

Od uvođenja sistema GlobalProtect, Palo Alto Networks omogućio je korisnicima da kreiraju politike koje neće zavisiti od ograničenja fizičkih lokacija. Palo Alto Networks nudi koncept logičkog perimetra, za koji veruje da pruža potrebni okvir za integrisani i ujednačeni pristup bezbednosti za svaku mrežnu konekciju bez obzira na lokaciju ili uređaj. Pravila i politike ostaju konzistentne i univerzalno važeće, pružajući uvid u bezbednost i izvan fizičkog perimetra korporativne mreže.

"Zaposleni u sistemima koji prvi podležu standardizaciji, kao što je zdravstvo, usvajaju vrlo brzo Apple iPad i druge slične uređaje što ponekad donosi izazove po pitanju bezbednosti i usaglašenosti sa regulativama koje važe u toj oblasti“, kaže Mike Wade, mrežni sistem inženjer u zdravstvenoj organizaciji Summa Healthcare. "Oslanjamo se na Palo Alto Networks koji će nam pomoći da se izborimo sa ovim izazovom i obezbediti proširenje naših postojećih politika zasnovanih na korisnicima i na Apple proizvode na našim mrežama".

 

WildFire – kontrola savremenih zlonamernih programa

Nova bezbednosna tehhnologija pod nazivom WildFire, štiti korisnike Palo Alto Networks firewalla od najnovijih zlonamernih programa koji su često usmereni na konkretne korisnike, teški su za otkrivanje, napravljeni da se brzo šire preko mreže i izbegavaju sve moguće zaštite. Ova poslednja inovacija Palo Alto Networks firewalla nove generacije priznatih unutar industrije identifikuje nepoznate zlonamerne datoteke tako što ih direktno i automatski izvršava u cloud-based okruženju da bi ispoljile štetno ponašanje čak i ako se takvi zlonamerni programi nisu do tada pojavili na globalnoj mreži.

Za zlonamerne datoteke, Palo Alto Networks automatski generiše nove potpise koji se distribuiraju prilikom regularnog ažuriranja potpisa, i pružaju korisniku aktivnu analizu na koji se tačnonačin pretnje ponašaju, šta je bila meta i sa kojom aplikacijom je pretnja stigla. Zahvaljajući bliskoj integraciji firewalla sa softverom za analizu koji koristi platformu oblaka,  WildFire značajno smanjuje vreme potrebno za zaštitu svih korisnika i čini ovu ključnu novu bezbednosnu tehnologiju pristupačnom za svako preduzeće.

"Naš pristup modernim pretnjama je poslednji primer koji pokazuje kako mi preispitujemo konvencionalne pristupe bezbednosti mreže sve dok ne razvijemo bolji način koji rešava problem“, rekao je Nir Zuk, osnivač i tehnički direktor u Palo Alto Networksu. "Kombinujući prethodne tehnologije kao što je ispitivanje ponašanja u izolovanim okruženjima koja simuliraju realna i analizu zlonamernih programa na platformi oblaka sa najmoćnijim do sada mogućnostima firewalla nove generacije rezultiralo je inovacijama koje preduzeća jednostavno mogu da uvedu u svoje mrežne sisteme“.

 

Palo Alto Networks™ je kompanija koja se bavi bezbednošću mreža. Njihov firewall nove generacije obezbeđuje do sada nedostignutu vidljivost i kontrolu aplikacija i sadržaja, preko detaljnih politika, po korisniku, a ne samo po IP adresi – na brzinama do 20Gbps bez degradacije performansi. Baziran na App-ID™ tehnologiji koja će uskoro biti patentirana, Palo Alto Networks firewall precizno identifikuje i kontroliše aplikacije – bez obzira na port, protokol, taktiku izbegavanja ili SSL enkripciju – i skenira sadržaj da bi zaustavio pretnje i sprečio oticanje poverljivih podataka.

 

Raspoloživost

Palo Alto Networks PA-200, GlobalProtect, i WildFire već su dostupni. Za korisnike sa važećim održavanjem, prelazak na PAN-OS 4.1 je besplatan. Za više informacija oko cena za Palo Alto Networks PA-200, WildFire, i GlobalProtect, kontaktirajte svog dobavljača, sertifikovanog Palo Alto Networks partnera ili Itipo.

Vest u originalu možete pročitati na:

http://www.paloaltonetworks.com/news/press_releases/2011-1107-new-hardware-software.html

Detaljnije informacije o novitetima na:

http://www.paloaltonetworks.com/products/whats-new.html

Obratite nam se u vezi informacija o mogućnostima testiranja, kupovine i implementacije Palo Alto Networks rešenja.  

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.