Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 19. novembar, 2011
Srodne teme: Citrix
 

Lider u migraciji i upravljanju aplikacijama ključni je dodatak Citrixovom modelu Transformacije Desktopa

Citrix ubrzava pristup aplikacijama akvizicijom App-DNA


Barselona, Španija, 26.10.2011 -Danas, na konferenciji Citrix Synergy™, gde se na jednom mestu sastaju računarstvo oblaka, mrežni sistemi i virtuelizacija, Citrix je objavio akviziciju App-DNA™, lidera u migraciji i upravljanju aplikacijama, svog dugogodišnjeg partnera. Očekuje se da će akvizicija biti završena u 4. kvartalu ove godine. Tehnologija App-DNA dodaje značajnu komponentu Citrixovoj strategiji Transformacije Desktopa čiji je cilj da pomogne korisnicima da ubrzaju uvođenje virtuelizovanih desktopa širom preduzeća. Proizvod App-DNA, AppTitude™, omogućava organizacijama da brzo i inteligentno procene i sačine planove portfolia i migracije svojih aplikacija. Kao deo Citrixovog modela Transformacije Desktopa, pružiće IT odeljenju bitne infomacije koje će im pomoći da planiraju i brže implementiraju strategiju za isporuku desktopa i aplikacija kao usluge svim korisnicima u preduzeću.

 

Pristup aplikacijama bilo kada, sa bilo koje lokacije pomoću Citrixovog modela Transformacije Desktopa

Kako industrija prelazi iz PC Ere u Eru Oblaka, virtuelni desktopi postaju sve popularniji. Sve rasprostranjenija upotreba IT tehnologija, naglo povećanje novih i jedinstvenih potrošačkih uređaja, i zahtevi korisnika za mobilnošću, stvaraju potrebu da se aplikacije isporuče korisnicima na bilo kojoj lokaciji i na bilo kom uređaju. Citrix Receiver i Citrix CloudGateway u kombinaciji sa vodećim proizvodom na tržištu, Citrix XenDesktop-om, odgovaraju na ovaj poziv za pristupom u bilo kom trenutku i sa bilo koje lokacije tako što pružaju objedinjavanje i kontrolu Windows, web, SaaS aplikacija i podatke koji prate korisnika, da bi se virtuelni desktopi i aplikacije isporučili kao usluga korisnicima na bilo kojoj lokaciji.

Citrix ubrzava uvođenje virtuelnih desktopa sa svojim modelom Transformacije Desktopa. Ključna poboljšanja i novi alati za transformaciju desktopa objavljeni su na Citrixovoj konferenciji Synergy™. (Pogledajte objavu)
 
Citrixov model Transformacije Desktopa fokusira se na tri zasebne faze – procenu, dizajn i uvođenje – i pomaže korisnicima da odrede prioritete i mapiraju poslovne ciljeve na korisnike i projekte, da bi ubrzali izvođenje virtuelizacije desktopa unutar celog preduzeća. Dodavanje App-DNA tehnologije donosi korisnicima sledeće pogodnosti:

  • Brza analiza portfolia aplikacija – Platforma AppTitude izvršava analizu skupa aplikacija organizacije da bi se odredili bilo kakvi potencijalni problemi prilikom instaliranja ili izvršavanja vezano za migraciju aplikacija. Generiše se izveštaj koji nudi procenu u jednostavnom formatu crvenog, žutog i zelenog ispisa zajedno sa kalkulatorom rada koji pruža procenu u smislu rada, vremena i resursa potrebnih za obavljanje zadatka.
  • Inteligentno reševanje problema – AppTitude daje uputstva organizacijama za one aplikacije za koje se odredi da mogu imati potencijalne probleme kompatibilnosti. U mnogim slučajevima, rešavanje tih problema može se dobiti direktno preko AppTitude alatki. Organizacije sada imaju provereno startno mesto za svoje migracije, kao i putanju kojom treba napredovati da bi se obezbedila uspešnost projekta.
  • Automatizovano pakovanje aplikacija – AppTitude omogućava organizacijama da brzo uvedu aplikacije preko automatizovanog pakovanja aplikacija u Microsoft Windows Installer (MSI), Microsoft App-V ili Citrix XenApp formate.


Citat
Bob Schultz, Potpredsednik grupe i Direktor, Poslovni desktopovi i aplikacije u Citrixu
“Korisnici žele da pređu brže na virtuelne desktope, ali često ne znaju kako da razviju svoj portfolio aplikacija. App-DNA nudi korisnicima jasan plan i mogućnost da automatizuju migraciju svojih aplikacija u novo virtuelno okruženje. Kao deo kompletne strategije transformacije desktopa sa proverenom metodologijom za uvođenje virtuelnih desktopa svim korisnicima, Citrix i App-DNA zajedno pomažu korisnicima da brže ostvare poslovne pogodnosti i operativnu efikasnost stvaranja okruženja virtuelnog računarstva“.

 

Za sve dodatne informacije i na besplatne mesečne prezentacije Citrixovih rešenja možete nam se obratiti preko maila office@itipo.net

Vest u originalnom obliku možete pročitati na:

http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2317537

   

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.