Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 20. decembar, 2011
 

Ocenjivanje se zasniva na potpunosti vizije i sposobnosti da se ta vizija ostvari

Palo Alto Networks pozicioniran kao lider u Gartnerovom izveštaju za korporativne firewalle


Santa Clara, California, 15. decembar 2011 – Palo Alto Networks, vodeći proizvođač firewall rešenja za korporativne mreže, upravo je objavio da ih je Gartner, Inc. pozicionirao u Kvadrantu Lidera u svom Magičnom Kvadrantu za firewall uređaje u korporativnim mrežama (Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls - 2011).

 

Ključne tačke iz ovog izveštaja koje treba istači su:

  • Palo Alto Networks je prepoznat kao lider.
  • Po Gartneru, proizvođači u kvadrantu lidera "predvode tržište nudeći nove bezbednosne funkcije i proširujući mogućnosti strateške primene, za razliku od onih koji tretiraju firewall kao običan mrežni uređaj, i imajući dobru reputaciju izbegavanja ranjivosti u sopstvenim bezbednosnim proizvodima".
  • Po Gartneru, "Tržište firewall uređaja za korporativne mreže prolazi kroz period dinamičnog razvoja, s obzirom da su sada efikasni firewall uređaji nove generacije preko potrebni. Proizvođači koji su uočili opasnost od naprednih ciljanih pretnji mogu očekivati da će dobro proći na tržištu".

 

U svojoj analizi, Gartner je ocenio Palo Alto Networks firewall uređaj nove generacije (next-generation firewall - NGFW) kao lidera na osnovu „mogućnosti da ostvare viziju u praksi“ i „kompletnosti vizije" koju Palo Alto Networks ima. Po Gartneru, opšte uzevši u Kvadrantu Lidera" nalaze se veliki i srednji proizvođači, sa zajedničkom osobinom da prave proizvode namenjene zahtevima velikih poslovnih sistema. Ti zahtevi uključuju široki raspon modela, podršku za virtuelizaciju i virtuelne LAN-ove, i mogućnosti upravljanja i izveštavanja koja odgovaraju složenim okruženjima sa saobraćajima visokog intenziteta, kao što je to administracija na višestrukim nivoima i minimizacija pravila/politika. NGFW mogućnosti postaju važan element jer preduzeća sve više izbegavaju da imaju zasebne IPS uređaje na svom perimetru i udaljenim lokacijama. Kao što je već rečeno, proizvođači u ovom kvadrantu predvode tržište nudeći nove bezbednosne funkcije i proširujući mogućnosti strateške primene, za razliku od onih koji tretiraju firewall kao običan mrežni uređaj, i imajući dobru reputaciju izbegavanja ranjivosti u sopstvenim bezbednosnim proizvodima. U zajedničke osobine spada mogućnost obrade najintenzivnijeg mrežnog saobraćaja sa minimlanim gubitkom performansi i opcijama za hardversko ubrzanje".

 

Palo Alto Networks firewalli nove generacije omogućavaju vidljivost i kontrolu, putem politika, nad aplikacijama, korisnicima i sadržajem. Sa ovom tehnologijom, IT odeljenja u okviru preduzeća mogu tačno da identifikuju i kontrolišu aplikacije, i skeniraju sadržaj, da bi zaustavili poznate i nepoznate pretnje i sprečili oticanje podataka – sve sa jednim mrežnim uređajem. Smanjujući broj bezbednosnih uređaja u svojim mrežama, preduzeća mogu da smanje i kapitalne i operativne troškove.

 

Preduzeće Itipo preko autorizovanih partnera nudi već dve godine Palo Alto Networks firewall uređaje na našem tržištu i u regiji. Ovi uređaji mogu se dobiti i na besplatno testiranje uz stručnu podršku partnera.

Kompletan Gartnerov izveštaj možete da pregledate na ovom linku:

http://www.paloaltonetworks.com/cam/gartner/index.php  

 

Galeríja:

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.