Članak je dodao: Nenad Mijatović | Datum objave: 15. januar, 2012
Srodne teme: Infoblox
 

O prelasku na IPv6 treba razmišljati već sada

Infoblox pomaže kod prelaska na IPv6


Po mišljenju eksperata, IPv4 adrese verovatno se neće potrošiti u 2012. godini. Umesto toga, ovu godinu treba iskoristiti kao godinu tranzicije za sva preduzeća.


“2012. predstavlja pravo vreme za učenje i planiranje”, kaže Cricket Liu, potpredsednik arhitekture rešenja u Infobloxu, kompaniji koja prodaje uređaje za automatizaciju kontrole mreže. “Izvucite maksimum iz pripremnog perioda koji vam je na raspolaganju.”


Kompletnu vest u originalu možete pročitati na:

http://ip-transit.tmcnet.com/articles/251091-ip-transit-2012-expected-not-be-end-ipv4.htm

 

Migracija na IPv6 adrese je velika tranzicija u mrežnim sistemima, i potrebno je da preduzeća već sada počnu sa planiranjem i postepenom tranzicijom, ako žele da to obave sa uspehom. Do 2015, 17% Interneta koristiće IPv6 adrese.

 

Doći će do toga da će organizacije koje traže nove internet adrese u budućnosti moći da dobiju samo IPv6 adrese i zbog toga će morati da migriraju na IPv6. Pored toga, čak i ona preduzeća koji imaju dovoljnu količinu IP prostora moraće da pređu na IPv6 adrese da bi omogućila svojim IPv6 korisnicima i partnerima da pristupe njihovim mrežama. Po Gartnerovoj analizi, spoljašnji servisi koji opslužuju korisnike sa IPv6 adresama moraju da se prebace na IPv6 da bi se izbegao rizik siromašnog korisničkog iskustva. Takođe, državne institucije i organizacije, moraće prve da pređu na IPv6.

 

Migracija na IPv6 predstavlja i rizik i izazov. Ipak, ako se obavi uz odgovarajuće planiranje, može da bude uspešno. Infoblox nudi alate i tehnologije koje smanjuju rizik i troškove IPv6 migracije i rada sa mrežama sa IPv6 adresama.

Više o rešenju koje nudi Infoblox za prelazak na IPv6:

http://www.infoblox.com/en/solutions/technology-solutions/ipv6.html

http://ip-transit.tmcnet.com/articles/251091-ip-transit-2012-expected-not-be-end-ipv4.htm  

 

ITIPO d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina 10 ž, apt. 513 YU Biznis centar, Novi Beograd, 11070, Telefon: +381 11 260 78 75 office@itipo.net.